Annonce
forside

R: Forbyd ikke folk på kontanthjælp at bo i ghetto

De Radikales leder Morten Østergaard vil have job til folk på kontanthjælp, ikke forbyde dem at bo i ghetto.

Det forslår som en skrædder i helvede at forbyde folk på kontanthjælp at flytte til ghettoer som Vollsmose i Odense eller Gellerup-parken i Aarhus. Det hjælper kun at finde et job til disse mennesker hurtigst muligt.

Det mener De Radikales leder, Morten Østergaard.

Partierne forhandler torsdag eftermiddag ghettoforbuddet i Beskæftigelsesministeriet. Forbuddet indgår i regeringens ghettoplan, som forhandles i flere ministerier.

- Vi melder os ud af den aftale, som torsdag lægges på bordet i Beskæftigelsesministeriet. Vi tror ikke på, at forbud rettet mod kontanthjælpsmodtagere vil gøre en forskel, siger Morten Østergaard.

- Vi håber stadig, at vi kan nå en aftale om Landsbyggefondens økonomi, så vi kan skabe mere attraktive boligområder. Vi håber også, at vi kan få mere blandede skoler og sprogstimulering elever, men uden stopprøver.

Regeringen vil bruge 12 milliarder kroner fra Landsbyggefonden til at renovere ghettoer i det almene byggeri.

Derudover ønsker regeringen, at tosprogede elever skal i daginstitutioner og sprogtestes i 0. klasse, så de taler godt nok dansk til at klare sig i skolen.

Regeringen vil desuden sænke ydelsen for de kontanthjælpsmodtagere, der flytter til en ghetto.

Socialdemokratiet vil derimod helt forbyde kontanthjælpsmodtagere at flytte ind.

Og så vil partiet frem for alt ikke tage penge fra Landsbyggefonden for at renovere. Partiet vil skaffe midlerne ved at sænke tilskuddet til friskolerne i stedet.

De Radikale er uenig med Socialdemokratiet, siger Morten Østergaard.

- Det er forbløffende, hvis Socialdemokratiets politik tilsyneladende er målrettet mod at indføre forbud og tage muligheder fra kontanthjælpsmodtagere. Det overrasker mig meget, siger De Radikales leder.

Partiet støtter Mette Frederiksen som statsminister efter næste valg.

Forbuddet er ren "signalpolitik". Det løser ingen problemer, men skaber flere problemer, for de, som har flest problemer i forvejen, mener Morten Østergaard.

- Vi deltager ikke i en aftale om, at kontanthjælpsmodtagere ikke har samme mulighed for at bosætte sig, hvor de vil, som alle vi andre har, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Prøve afkræfter mistanke: Dansk mand indlagt i Aarhus er ikke smittet med coronavirus

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce