Annonce
Aarhus

Rabalderstræde er en gade - i Åbyhøj

Fra Sprællemandsvej til Rabalderstræde. De to brødre, Ib Réne Jensen (i shorts) og Bo Kenneth Rasmussen, der bor i samme hus i Åbyhøj, har ændret navnet på grusvejen, hvor de bor. Før kaldte de den lille stikvej eller indkørsel om man vil, der går hen til huset, for Sprællemandsvej. Nu har de vendt skiltet om, så der står Rabalderstræde. Som en hyldest til et af brødrenes store idoler, Kim Larsen. Foto: Flemming Krogh

Kun afdøde personer kan få en vej opkaldt efter sig. I Åbyhøj er der allerede dukket en Rabalderstræde op, og på Godsbane-arealet er der en historisk chance for at få en Kim Larsens Plads.

Annonce

Åbyhøj: "Rabalderstræde er en gade, hvor den slet, slet ikke får for lidt, for der sprut i stride strømme, og lamperne går aldrig ud" - og så ligger den i Åbyhøj.

- Det passer utroligt godt på mig og brormand. Når vi er sammen, kan vi virkeligt lave noget rabalder rundt omkring, fortæller Ib René Jensen.

Brormand hedder Bo Kenneth Rasmussen og er på trods af efternavnet en tvillinge-brormand.

- Det er, så folk kan kende forskel på os, fortæller de.

Tvillingerne er begge 60 år gamle og bor i det samme hus på "Rabalderstræde" i Åbyhøj.

Der skal lige skrues lidt ned for musikken.

- Vi sidder lige og mindes Kim Larsen. Vi er jo bogstaveligt taget vokset op med ham, fortæller fortæller Ib René Jensen.

Annonce

Kim Larsens Plads

Det er ikke første gang, de to laver sjov med vejnavnet på den lille stikvej fra J. Skjoldborgs Vej ned til deres hus. Før "hed" den Sprællemandsvej. Vejnavnene er ikke det eneste, de to brødre rører rundt i.

- Jeg er lige på vej ud efter øl. Kan du huske, hvad det var Kim Larsen blandede sammen?, vil Ib René Jensen vide.

Ikke lige på stående fod, men så må de jo prøve sig frem.

I øvrigt er det slet ikke umuligt, der kommer en rigtig Rabalderstræde i Aarhus. 13 nye veje og pladser på Godsbane-arealet er blevet opkaldt efter kulturpersonligheder fra 70'erne.

Én plads mangler at blive navngivet. Kommunen har efterlyst forslag til navne på Facebook. Fristen var 1. oktober, og Kim Larsen døde søndag morgen 30. september.

Så mon ikke der har været en eller anden, som var hurtig på tasterne - ellers må rådmanden lige liste en seddel med Kim Larsens navn på ned i kasketten med navneforslag. Rabalderstræde - eller Kim Larsens Plads ligger da lige til højrebenet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Muligt gennembrud i sag om skuddræbt rapper: To sigtede mænd frygter for deres liv

Aarhus

Ekspert om corona-bølgen i Aarhus: - Overraskende, kraftfuld og meget pludselig

Aarhus For abonnenter

Tonicha går med mundbind i bussen: 25-årig ven døde af corona

Aarhus

Efter øget smittetryk i Aarhus: Storcenter Nord lukker legeland og fjerner borde

Annonce