Annonce
Aarhus

Racerbilerne kørt i garagen: Classic Race afvikles først i 2021

Årets klassiske racerløb omkring Mindeparken i Aarhus skulle have været en endnu større begivenhed end tidligere. Men den er nu aflyst. Foto: Axel Schütt
Der bliver ikke noget Classic Race Aarhus i 2020. På grund af udfordringer og usikkerhed som følge af corona-epidemien har arrangørerne besluttet at aflyse årets fest i og omkring Mindeparken. Næste udgave af løbet bliver derfor i maj 2021.

AARHUS: Der var lagt op til en om muligt endnu større folkefest end normalt, når årets Classic Race Aarhus skulle afvikles i og omkring Mindeparken og Tangkrogen i dagene 15.-17. maj. Men festen bliver ikke til noget i år, meddeler arrangørerne i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag.

I stedet afholdes Nordeuropas største racefestival næste gang 28.-30. maj 2021. Classic Race Aarhus følger hermed regeringen og myndighedernes påbud og opfordringer om at begrænse Corona-smittens udbredelse.

Årets Classic Race Aarhus skulle have været afholdt fra 15.-17. maj, men med den uvished der er, om hvorvidt man overhovedet kunne og måtte afholde et arrangement af den størrelse, har Classic Race Aarhus ledelse og bestyrelse fundet det urealistisk at gennemføre årets racefestival.

- Det er med tungt hjerte, at vi må udsætte årets løb, men der var ikke mere at gøre. Vi har i døgndrift afsøgt alle muligheder, men vi kunne ikke forsvare at afholde festivalen. Det vigtigste for Classic Race Aarhus er sikkerhedshensynet til vores gæster, kørerne, samarbejdspartnere, leverandører og ikke mindst vores 1000 fantastiske frivillige, forklarer Poul Dalsgaard, direktør for Classic Race Aarhus.

Annonce

Classic Race Aarhus

  • Classic Race Aarhus er en non-profit-organisation og overskuddet går til at skabe bedre trafiksikkerhed for børn.
  • Racefestivalen er to gange blevet udnævnt til Årets Motorsports Event i Danmark, ligesom eventen har vundet en Auto Award.
  • Siden den første udgave af Classic Race Aarhus i 2010 er mere end 1.300.000 kroner blev doneret til projekter i form af dels kontanter, dels trafiksikkerhedsudstyr, heriblandt mere end 20.000 refleksveste.
  • Næste Classic Race Aarhus afvikles 28.-30. maj 2021.

Umuligt at afvikle senere på året

De seneste uger har man desuden undersøgt mulighederne for at udsætte årets løb til for eksempel september måned, men det har ikke været muligt.

- Vi er afhængige af racerkørernes løbskalender, samarbejdspartnere, Mindeparkens tilgængelighed og vores 1.000 frivillige - det har vist sig umuligt at få på plads senere i år, udtaler Poul Dalsgaard.

Der tegner sig heldigvis allerede nu et billede af stor opbakning til beslutningen om at udskyde årets løb til 28.-30. maj 2021.

- Vi har fået rigtigt mange positive tilkendegivelser fra alle involverede, så vi er fortrøstningsfulde, og jeg kan garantere, at vi vil arbejde hårdt på at få et super event i 2021. Men selvfølgelig bliver det også en hård tid økonomisk. Så vi håber på opbakning fra sponsorer, samarbejdspartnere, myndigheder og enkeltpersoner. For det ville da være enormt trist for Aarhus, hvis verdens smukkeste racerløb, som hvert år samler 40.000 gæster fra ind- og udland måtte stoppe, siger Poul Dalsgaard og tilføjer:

- For ikke at tale om det vigtige arbejde vi sideløbende gør for børns trafiksikkerhed.

Sæt kryds i kalenderen

Hele overskuddet gennem 10 års Classic Race Aarhus er ubeskåret gået til forbedring af børns trafiksikkerhed.

Økonomien og de frivillige er helt afgørende for Classic Race Aarhus’ fremtid. Og Poul Dalsgaard slutter med en appel til de 1000 mennesker, der hvert år bruger deres tid - og mange deres ferie - på at skabe den store racefestival.

- Vi håber, at alle vores fantastiske frivillige er klar i 2021, så vi igen - sammen - kan skabe en gigantisk byfest for hele familien rundt om verdens smukkeste racerløb, skriver direktøren og opfordrer allerede nu folk til at sætte kryds i kalenderen 28.-30. maj 2021.

Det er med tungt hjerte, at vi må udsætte årets løb, men der var ikke mere at gøre, siger Poul Dalsgaard, direktør for Classic Race Aarhus. Foto: Axel Schütt
Årets løb bliver ikke til noget, men datoerne for næste års Classic Race Aarhus er klar: Det bliver 28.-30. maj.Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce