Annonce
Navne

Radikal heavy metal-ordfører i Folketinget

Det radikale folketingsmedlem Stinus Lindgreen fylder søndag 9. august 40 år. (Arkivfoto) Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Den radikale Stinus Lindgreen gik ind i politik under parolen "En forsker i Folketinget". Den baggrund har han brugt aktivt, ikke mindst under coronakrisen. Søndag fylder han 40.
Annonce

40 ÅR: Med sin hestehale og T-shirts ser De Radikales Stinus Lindgreen ud som få andre på Christiansborg.

Han gik da også ind i politik, fordi han syntes, der manglede folk med hans baggrund på tinge.

Stinus Lindgreens baggrund og virke er grundet i forskning og videnskab, hvilket da også har kendetegnet hans første år på den landspolitiske scene. Ikke mindst under coronakrisen, hvor han kontinuerligt har engageret sig ikke bare i det sundhedsfaglige, men også eksempelvis i datasikkerheden i appen Smittestop.

Det var dog klimaet, der fik Stinus Lindgreen, der søndag 9. august fylder 40, ind i Folketinget.

Efter en uddannelse i datalogi, bioinformatik og forskning i klimaforandringer på New Zealand traf han beslutningen.

- Jeg havde aldrig været politisk aktiv før, men jeg følte et stort værdifællesskab med Radikale Venstre, sagde han efter valget til Altinget.

Det endte med en plads i Folketinget efter en kampagne med sloganet "En forsker i Folketinget". Her er han blandt andet sundheds- og ældreordfører samt forskningsordfører.

Stinus Lindgreen taler for videnskabelig evidens og fri forskning. Og så kæmper han mod alternativ behandling.

Ordføreren var senest oppe på de helt høje nagler, da Hjerteforeningen gav taletid til alternative behandlere i en kampagne rettet til unge.

- Naturligvis er det en rigtig god idé (at forsøge at nå unge, red.). Problemet var bare, at man her havde valgt en tilgang, der legitimerede en uskøn blanding af alternativ pseudovidenskab og decideret vås, rasede han i magasinet Ræson.

Så er glæden større ved hård rock. Ud over sine officielle ordførerskaber tog Stinus Lindgreen titlen "heavy metal-ordfører" på sig allerede kort efter valget.

- Jeg kritiserede tidligere finansloven for 2020 fra Socialdemokratiet for at have sjoflet heavy metal og afsætte nul kroner til området.

- Vi bevilger dobbelt så meget i De Radikales udspil, skrev han på Twitter i efteråret.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

René blev tilbageholdt for ikke at gå med mundbind: Hvor går grænsen for vagternes beføjelser?

Debat

Favrskov: Selvbestemmelsen er på retur

Aarhus

Nu skal festen slutte: Borgmesteren beder de unge om at gøre 'det urimelige'

Aarhus For abonnenter

Søns misbrug har kostet Bente og Søren penge, søvn og tårer: - Man føler sig magtesløs og mistænkt for at være dårlige forældre

Annonce