Annonce
Aarhus

Radikal lokalformand nedtoner splid i partiet: Det er min klare overbevisning, at de har kæmpet sammen

Her ankommer Eva Borchorst Mejnertz og vælgerforeningsformand Klaus Bach Trads sammen til budgetforhandlingerne i september 2021. Nu er Eva Borchorst Mejnertz fortid i partiet. Klaus Bach Trads beklager hendes beslutning, men ønsker ikke at uddybe, hvor stor spliden har været internt i partiet. Foto: Axel Schütt
Radikale Venstres lokalformand i Aarhus er forsigtig med ikke at puste til ilden i dette interview, hvor han svarer på den kritik, Eva Borchorst Mejnertz rejser i forbindelse med sin udmeldelse.

AARHUS: Torsdag 26. november valgte det radikale byrådsmedlem Eva Borchorst Mejnertz at melde sig ud af partiet og blive løsgænger i Aarhus Byråd.

Hvor skoen trykker, efterlader hun ingen tvivl om på sin vej ud. Døren rasler stadig i hængslerne.

Hendes exit skyldes både personlige og professionelle uoverensstemmelser med partiets politiske leder i Aarhus, Rabih Azad-Ahmad, som Eva Borchorst Mejnertz med egne ord totalt har mistet tilliden til.

Annonce


Det var mig, der stod for den pressemeddelelse, og det er korrekt, at jeg ikke nåede at få hendes respons og godkendelse, og det har jeg også beklaget over for hende.

Klaus Bach Trads, formand for den Radikale Vælgerforening i Aarhus


Rabih Azad-Ahmad ønsker ikke selv at kommentere på sin nu tidligere partikollegas afgang og kommentarer, men henviser i stedet til den lokale vælgerforeningsformand, Klaus Bach Trads.

Samtaler med baglandet

Klaus Bach Trads fortæller over for Stiften, at han var orienteret om Eva Borchorst Mejnertz' beslutning på forhånd, og han beklager hendes valg om at gå.

- Jeg er meget trist over Evas beslutning om at forlade Radikale. Det er ærgerligt, siger han.

Der har tilsyneladende været tale om massive samarbejdsproblemer mellem de to gennem længere tid. Hvor længe har du kendt til det?

- Jeg har ikke behov for at uddybe, hvordan samarbejdet i gruppen har været. Men jeg har fortsat fuld tillid til Rabihs måde at være på, fastslår Klaus Bach Trads.

Eva Borchorst Mejnertz fortæller, at hun allerede i foråret rettede henvendelse til blandt andet dig. Har du gjort noget for at løse problemerne mellem de to?

- Jeg har haft samtaler med Eva om de udfordringer, hun har set, men Eva har bedt mig om, at det her skal foregå så stille og roligt som muligt (hendes udmeldelse af partiet, red.). Det vil jeg respektere, så jeg har ikke lyst til at være mere konkret i forhold til, hvad vi har talt om, siger Klaus Bach Trads.

Hun er jo selv gået offentligt ud med en ret kraftig kritik af Rabih Azad-Ahmad?

- Eva har lovet mig personligt, at de udmeldinger, hun ville komme med, ville blive stille og rolige, så det vil jeg også respektere.

Annonce

Uenighed om politikken?

De to har tilsyneladende været flintrende uenige om, hvad der egentlig er radikal politik inden for eksempelvis miljø, socialområdet og børn og unge. Er der ikke enighed om det internt i partiet i Aarhus?

- Jo, det synes jeg bestemt, der er, og jeg synes bestemt, at Rabih og Eva og Mahad har opnået gode radikale resultater.

Hvis man skal tro Eva Borchorst Mejnertz' udlægning, så er det Rabih, hun har skullet kæmpe allermest med, ikke andre partier? Man skulle vel gerne kæmpe sammen internt i et parti?

- Det har også været min klare fornemmelse og overbevisning, at de har kæmpet sammen.

Så du kan ikke genkende, at der har været strid om den politiske linje på flere områder?

- Til det vil jeg sige, at jeg glæder mig til, at Radikale Venstre fortsat vil kæmpe for børn og unge, uddannelse, klima og socialområdet, siger Klaus Bach Trads.

Annonce

Fejlciteret i pressemeddelelse

Jeg vil også gerne spørge dig om en pressemeddelelse, som blev sendt ud kort efter jeres opstillingsmøde i slutningen af oktober, hvor Eva Borchorst Mejnertz tabte afstemningen om at blive spidskandidat. I pressemeddelelsen blev hun citeret for, at hun glædede sig til at være en del af Rabihs hold frem mod valget. Hun siger nu, at det har hun aldrig sagt?

- Det var mig, der stod for den pressemeddelelse, og det er korrekt, at jeg ikke nåede at få hendes respons og godkendelse, og det har jeg også beklaget over for hende. Jeg har dog bemærket, at hun selv har udtalt nogenlunde det samme til andre medier efterfølgende. Men der er ingen tvivl om, at der lavede jeg en fejl, siger Klaus Bach Trads.

Så vidt jeg kan forstå, er du på det tidspunkt orienteret om, at hendes samarbejde med Rabih Azad-Ahmad var kørt af sporet, og at hun faktisk var ked af at sidde i gruppe med ham. Hvordan ender du så med at lægge de ord i munden på hende, når du ved, at hun på ingen måde bakker op om ham?

- Hvad Eva har sagt til mig, det har hun bedt om, at vi holder mellem os...

Nu handler det ikke om, hvad hun har sagt til dig. Jeg spørger, hvordan du kunne finde på at lægge de ord i munden på hende, når du havde den viden, du havde?

- Jeg tror, mit svar er det samme.

Eva Borchorst Mejnertz offentliggjorde sent torsdag aften, at hun har meldt sig ud af Radikale Venstre. Foto: Jette Jaacks

Okay. Hun siger også til mig, at hun føler, at hun har lavet det meste af arbejdet i byrådet. Kan du genkende det?

- Jeg synes, alle de radikale byrådsmedlemmer lægger en kæmpe indsats for dagen.

Så det er et nej?

- Nej, det er et "jeg synes, alle de radikale byrådsmedlemmer lægger en kæmpe indsats for dagen".

Jeg interviewede dig efter jeres opstillingsmøde for en måned siden og spurgte, om der nu var ro internt i partiet. Der sagde du "ja da, det ser jeg ingen grund til, at der ikke skulle være". På det tidspunkt vidste du jo godt, at der ikke var ro?

- Det var tydeligvis en alt for optimistisk vurdering fra min side. Men opstillingsmødet gav i hvert fald et klart resultat, der viser, at vi har tillid til Rabih som leder.

Hvor efterlader det her Radikale i Aarhus?

- Det efterlader os triste over, at Eva har valgt at forlade Radikale Venstre. Det er vi kede af. Men for mig at se er den politiske linje uændret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Sport

Overvandt chokstart: Bears har guld i sigte efter ny sejr over Horsens

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce