Annonce
Østjylland

Radikal stopper i byråd og rejser til Nepal

Maria Baagøe Bove træder ud af byrådet i Skanderborg, da hun har fået praktikjob med bopæl i København. Hun blev valgt som kun 19-årig ved byrådsvalget i 2013. Pressebillede.

Maria Baagøe Bove (R) skal arbejde i praktikstilling for Care Danmark, først i Nepal. Derfor udtræder hun af byrådet.

Byrådsmedlem Maria Baagøe Bove, Radikale Venstre, stopper fra august i Skanderborg Byråd efter, at hun er blevet ansat hos Care Danmark.

Sidste år brugte hun sommerferien på en rejse til Nepal for at hjælpe ofrene for jordskælvet. Pressebillede

Hun starter i en praktikstilling, hvor hun først rejser til Nepal i tre måneder.

»Arbejdet i Nepal indebærer selvfølgelig er større risiko end et job herhjemme, men det er en risiko, jeg må løbe for at kunne hjælpe nepaleserne,« siger Maria Baagøe Bove, der hjalp med at bygge bedre midlertidige boliger sidste sommer i Kathmandu til jordskælvsofre. Pressebillede

Her skal hun blandt andet lave feltarbejde i Nepals bjerge, hvor hun skal dokumentere Cares arbejde samt undervise Cares lokale samarbejdspartnere, lokale NGO'er.

Efter tre måneder i Nepal flytter hun til København, hvor hun skal arbejde på Care Danmarks hovedkontor - til hun igen vender tilbage til Danmarks Medie- og Journalist Højskole i Aarhus, hvor hun læser kommunikation.

Hun udelukker ikke, at hun vender tilbage til politik på et tidspunkt.

Annonce

Valgt som blot 19-årig

Maria Baagøe Bove, der er 21 år og blev valgt i byrådet ved valget i 2013, har siddet i byrådets økonomiudvalg, TV2østjyllands repræsentantsskab og folkeoplysningsudvalget.

»Jeg har været meget glad for mit arbejde i byrådet, og derfor har det også været en svær beslutning. Jeg har i byrådet og de udvalg, som jeg har siddet i, været med til at træffe store både gode, men også svære beslutninger,« siger hun.

Hun har været udvalgsformand for det midlertidige udvalg Campus og Højvangen, der i 2015 fremlagde en vision og handlingsplan for området.

Mie Bergman, formand for Radikale Venstre Skanderborg, ønsker hende tillykke med ansættelsen.

»Der skal lyde et stort tillykke med det nye job, det er flot, og det rigtige valg. Men Maria vil efterlade et tomrum, for hun har været et stort aktiv for hele Skanderborg, og i særdeleshed for Radikale Venstre i Skanderborg,« siger Mie Bergman.

Annonce

Care Danmark

Care Danmark er en selvstændig del af en af verdens største hjælpeorganisationer, Care, der arbejder for at forbedre levevilkårene for den fattige landbefolkning i ulandene.

»Jeg glæder mig til at arbejde for Care. Det her er en mulighed, man ikke får igen,« siger Maria Baagøe Bove

Som første suppleant i partiet, indtræder skoleleder Jens Anker Hansen, Ry, fra august i Maria Boves stol i Byrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Kampen kort: Når tilskuerne er på plads i Aarhus, ligner AGF et helt andet hold

Annonce