Annonce
Debat

Radikale ønsker flere uddannelser til Skanderborg: Vi skal holde på vores virksomheder

"Det vil gøre en kæmpe forskel, hvis vi i Skanderborg kunne tilbyde flere faglige uddannelser i vores campusmiljø i Højvangen. Der er mange unge, som helst vil blive boende, og hvor udsigten til at flytte eller pendle netop udskyder beslutningerne om fremtiden", skriver Susan Kronborg og Tage Nielsen. Arkivfoto: Morten Stricker/Ritzau Scanpix

DEBAT: I så mange år har vi talt om arbejdsløshed, men problemet har længe været det modsatte - nemlig at det går strygende for vores virksomheder. Det er specielt i Skanderborg derfor svært at rekruttere tilstrækkeligt med hænder og hoveder. Og selvom det for de fleste er nemt for vores unge at få et job, skal man ikke falde i den gryde at stå uden papir på ens kompetencer.

Vi har en fantastisk Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder Skanderborg - UU OS. Det er et tværkommunalt samarbejde mellem Skanderborg og Odder kommuner. De unge vejledes fra de går i 7. klasse, og til de får en ungdomsuddannelse eller fylder 3025 år.

Den unge ses dybt i øjnene, og de får relevante handlemuligheder. I Skanderborg har vi også en målrettet indsats for unge, der har forskellige udfordringer, gennem den ”Den kommunale ungeindsats.” Det vil betyde, at alle unge bliver inkluderet og dermed også får sig en uddannelse eller et arbejde.

Annonce

Det vil dog gøre en kæmpe forskel, hvis vi i Skanderborg kunne tilbyde flere faglige uddannelser i vores campusmiljø i Højvangen. Der er mange unge, som helst vil blive boende, og hvor udsigten til at flytte eller pendle netop udskyder beslutningerne om fremtiden.

I Radikale Venstre vil vi derfor både kommunalt og nationalt arbejde for, at vi i Skanderborg Kommune kan få flere faglige uddannelser, også kaldet EUD uddannelser.


Vi vil i Radikale arbejde på at øge antallet af pladser og anskaffe et bredere udsnit af forskellige andre fagmuligheder. Vi skal holde på vores virksomheder.


I Skanderborg planlægger vi også en særlig indsats for, at unge med en gymnasial uddannelse bliver introduceret til muligheder indenfor virksomhederne i Skanderborg Kommune. Det er et initiativ, der gennemføres sammen med Fagbevægelsen, ErhvervSkanderborg, Skanderborg Gymnasium og Skanderborg Kommune under det særlige samarbejde, der er etableret og hedder ”Fremtidsforum”.

I den sammenhæng vil vi gerne bakke det synspunkt op, der forleden blev fremsat af en virksomhedsleder, at der skal være en tæt kontakt mellem vore folkeskoler og virksomhederne. Erhvervspraktikken er et væsentlig redskab i den forbindelse. Samtidig er det væsentligt, at virksomhederne stiller praktikpladser til rådighed.

Spørgsmålet er, hvad der er særligt vigtigt for de unge i kommunen og hvordan det ser det ud i forhold til det generelle billede på landsplan. Hvilke uddannelser kunne med fordel blive placeret her. Indtil videre har vi med Sosu Østjylland fået en afdeling i kommunen. Og det viser sig, at vore egne unge søger uddannelsen, også fordi de netop gerne vil blive boende.

Vi vil i Radikale arbejde på at øge antallet af pladser og anskaffe et bredere udsnit af forskellige andre fagmuligheder. Vi skal holde på vores virksomheder, der bliver ladt i stikken, når der ikke er tilstrækkeligt med hænder i produktionen.

Der skal være pædagoger i vores børnehaver og som nævnt fagligt veluddannet personale på plejehjemmene. Så det er med at komme i gang med faglig uddannelse til vores unge og til andre unge, der kunne tænkes at søge hertil.

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Slagter Kruse lukker efter 132 år: - Det er vemodigt, men også en lettelse

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Sport

En århusiansk sejlsportstirsdag er i vente: Med lidt held er der en OL-medalje

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Et konservativt blik på sundhedsområdet: Vi må forlange læger nok og behandling til tiden

Alarm 112

Kvinde forsøgte at sælge telefon - men blev mødt af køkkenkniv

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Sport

Århusiansk guldsejler står tirsdag morgen i sin tredje OL-finale med mulighed for medalje: - I sidste ende er det oppe i hovedet

AGF For abonnenter

David Nielsen rystede posen, men målene kommer stadig ikke af sig selv

Aarhus

Mandagens coronatal: Nye smittede holder sig under 100

Annonce