Annonce
Indland

Radikale fester stadig morgenen efter historisk godt valg

Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Radikale Venstre fik et bedre resultat ved EP-valget, end Morten Østergaard havde forestillet sig.

Dagen derpå er Radikale Venstre stadig i gang med valgfesten, efter at partiet har fået det bedste valgresultat nogensinde ved et Europa-Parlamentsvalg.

Partiets politiske leder, Morten Østergaard, er stået tidligt op for at fortsætte fejringen med partifæller og frivillige. Flere har festet hele natten, fortæller han.

- Gejsten er jo helt enorm. Det her var et bedre valg, end vi turde drømme om. Hvis nogen for en måned siden havde sagt, at vi ville få over ti procent og to mandater, så havde jeg måske sagt, at så god er verden ikke, siger han.

- Men det er der, vi står i dag, og derfor har vi brede smil på.

Ved søndagens valg har Radikale Venstre fået 10,1 procent af stemmerne. Ved forrige valg lå resultatet på 6,5 procent. Partiet er derfor gået et mandat frem og kan sende i alt to mandater til Bruxelles.

Valgopturen skyldes ifølge Morten Østergaard, at valget til Europa-Parlamentsvalget har handlet om, hvorvidt EU skal stå sammen eller gå hver for sig.

- Og der har Radikale Venstre jo haft en unik rolle som Danmarks mest EU-positive parti. Og det har jo entydigt været en valgsejr for dem, der vil engagere sig mere i Europa, siger den politiske leder.

Spidskandidaten for De Radikale er Morten Helveg Petersen, og partiet kan uden tvivl regne med, at spidskandidat Morten Helveg Petersen, der fik 76.390 personlige stemmer i 2014, er valgt.

Nummer to på listen er Karen Melchior. Hun fik 10.412 personlige stemmer senest. Det var ikke nok til at sikre partiet mandat nummer to i 2014, men hun blev første stedfortræder og kan måske få det andet mandat nu.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce