Annonce
Debat

Radikale mener: Trængslen i Aarhus skal bekæmpes med investeringer i kollektiv trafik

"En by med Aarhus' størrelse og ikke mindst med Aarhus' befolkningstilvækst kan simpelthen ikke opbygges med ren biltrafik. Der er ganske simpelt ikke plads til alle de biler", skriver Rabih Azad-Ahmad og Andreas Steenberg. Arkivfoto: Kim Haugaard

DEBAT: En by med Aarhus' størrelse og ikke mindst med Aarhus' befolkningstilvækst kan simpelthen ikke opbygges med ren biltrafik. Der er ganske simpelt ikke plads til alle de biler.

Derfor bringer Radikale Venstre trængslen i de større byer, herunder Aarhus, ind i de kommende forhandlinger om infrastruktur. Vores løsning er at investere mere i kollektiv trafik. Det bliver et af Radikale Venstres hovedkrav i de forhandlinger, vi forventer starter efter påske.

Trængslen i Aarhus er massiv. Allerede i dag oplever århusianere, pendlere og virksomheder forsinkelser på vejnettet i myldretidsperioderne. Særligt på indfaldsveje og ringvejene er der dårlig fremkommelighed i myldretiden i Aarhus for både personbiltrafikken, varetransport og den kollektive trafik.


Vi skal løse mobilitetskrisen i Aarhus. Det bør også blive en del af den kommende tiårige infrastrukturplan for Danmark. Det kæmper vi for.


Trængselsproblemerne må forventes at tage til, hvis vi ikke gør noget markant. Vores forslag er, at der afsættes et stort beløb, hvor kommuner og regioner kan søge til både letbane- og busprojekter de kommende år.

Selvom letbanen er udskældt, støtter vi ideen om nye etaper af letbanen til Søften, Hinnerup og motorvejen, Aarhus Ø og Brabrand. De etaper vil helt sikkert flytte mange fra bil til letbane. Busser er også en del af løsningen, og det vil være oplagt, at også det nylige busprojekt på ringvejen og måske andre projekter kommer i betragtning.

Vi skal løse mobilitetskrisen i Aarhus. Det bør også blive en del af den kommende tiårige infrastrukturplan for Danmark. Det kæmper vi for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Langt mere snert i AGF-holdet i Randers, men drømmen brast om en finale på eget græs

AGF

AGF-cheftræner: Vi lagde alt, men tabte finalepladsen for en uge siden

Aarhus

Forvirring om smittetal - men det går den gale vej: To sogne trues af tvangsnedlukning

Annonce