Annonce
Aarhus

Radikale: Mere letbane til Aarhus

De radikale vil bruge 30 millioner kr. på at planlægge letbanens næste etape mellem Aarhus Ø og Brabrand. Etapen skal op ad Viborgvej og som denne visualisering viser hen over Hasle Torv. Visualisering: Aarhus Kommune

Det radikale Venstre presser på for at få mere letbane i Aarhus. Partiet vil afsætte 30 millioner kr. til at forberede næste etape mellem Aarhus Ø og Brabrand.

Det radikale Venstre melder nu klart ud: Aarhus skal ikke nøjes med den ene letbanestrækning, der efter planen åbner til maj.

Aarhus skal inden for en årrække have en række nye etaper, og den første af dem skal gå mellem den nye bydel på Aarhus Ø og Brabrand.

De radikales leder, Morten Østergaard, oplyser, at partiet ønsker at afsætte 30 milioner kr. til at lave en VVM-undersøgelse (vurdering af virkningen på miljøet) af denne strækning.

Pengene vil han tage fra det såkaldte "bedre og billigere"-forlig. Lige nu forhandler partierne bag forliget om udmøntning af flere hundrede millioner kr. på transportområdet.

- Trængslen i Aarhus er ifølge GPS-producententen TomTom støre end i København. I Radikale Venstre mener vi, at der er brug for investeringer, og letbanen er vores mærkesag, fordi den giver byudvikling på en bæredygtig måde, siger Morten Østergaard.

Aarhus Letbane


  • Aarhus Letbanes første etape er efter planen klar til maj. Den er budgetteret til at koste 3,5 milliarder kr.
  • Etapen løber fra Aarhus H hen til Nørreport og op ad Nørrebrogade og Randersvej til Nehrus Alle og Olof Palmes Alle. Fra sygehuset i Skejby går den over Djursland-motorvejen til Lisbjerg og derfra til Lystrup.
  • I Lystrup forbindes letbanen med Grenaabanen og på Aarhus H forbindes den med Odderbanen. I efteråret 2017 er de to nærbaner opgraderede og elektrificedere, så der bliver letbanedrift på den cirka 110 kilometer lange strækning mellem de to byer.

Radikalt initiativ

Det var den radikale teknik og miljørådmand, Peter Thyssen, der tilbage i 2005 tog initiativ til det, der blev til letbanens første etape mellem Aarhus H og Lystrup.

- Den første etape binder by, universitet og sygehus sammen, og vi ser gerne, at næste etape bliver en øst-vest etape fra Aarhus Ø til Brabrand. På den måde kobles de områder sammen med den første etape. Det vil være et boost til Aarhus og hele Østjylland, siger Morten Østergaard.

Aarhus Kommune har allerede taget de indledende øvelser til VVM-redegørelsen for en letbane mellem Aarhus Ø og Brabrand. Tidligere i år blev der afholdt en høringsfase, hvor borgere og erhvervsliv kunne kommentere linjeføringen.

Planen er, at letbanen skal gå op til Banegårdspladsen og ad Park Alle og Vester Alle til Viborgvej. Fra Hasle Torv skal den via Ryhavevej og Edwin Rahrs Vej ned gennem Gellerupparken til Silkeborgvej, hvor den ender i en ny Brabrand Station.

Hvis det lykkes at etablere den nye etape, vil den forbinde op mod 70.000 mennesker og 30.000 arbejdspladser med letbanen.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Giftig sag rammer byrådet: Vil Aarhus Kommune tilbyde at undersøge kræftramt brandmand for PFOS-skader?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Gammel kending vender tilbage til Aarhus: Her er Aros' nye direktør

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Alarm 112

50 brandfolk efterslukker stadig storbrand på kranfabrik: Kan give trafikale udfordringer

AGF

Slut med lejeaftale: AGF køber tysk profil

Alarm 112

Over 100 beredskabsfolk kæmper stadig med 'usædvanlig' storbrand: - Det her er en ekstremt sjælden hændelse

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Debat

I et stille vejr tænker jeg på kernekraft: Klimakrisen er falsk alarm, men manglen på el er virkelig

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Stiften på plakatpatrulje: Partierne bryder både regler og interne aftaler

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Sport

Han kan samle en professorterning hurtigere end du kan tage dine sko på: Bakken-anfører med cirka ti mesterskaber sætter rekord

AGF For abonnenter

AGF var et hold uden plan og retning søndag eftermiddag i det kronjyske

Østjylland

DN holdt valgmøde og afslørede resultatet af en rundspørge: Det mener flertallet af kandidaterne om Kattegatforbindelsen

Annonce