Annonce
Navne

Radio-chefen har fået nyt hverv: Bestyrelsesformand for Moesgaard

Anne-Marie Dohm er ny bestyrelsesformand for Moesgaard Museum. Hun har siddet i museets bestyrelse i et år. Foto: Lars E. Andreasen/Ritzau Scanpix
Radio4-direktør Anne-Marie Dohm er ved årsskiftet blevet bestyrelsesformand for Moesgaard Museum.
Annonce

Anne-Marie Dohm, der er direktør for Radio4 og tidligere direktør i DR, har overtaget formandsposten i bestyrelsen på Moesgaard Museum efter forhenværende amtsborgmester Johannes Flensted-Jensen.

Johannes Flensted-Jensen har siddet i bestyrelsen for museet siden 2002. Han har som formand været med til at gennemføre opførelsen af museets nye, store udstillingsbygning, der åbnede i 2014.

Anne-Marie Dohm har siddet i bestyrelsen for Moesgaard i et år og har taget del i arbejdet med museets nye strategi, som lanceres samtidig med formandsskiftet.

Moesgaard vil gøre de store, dybe verdenshistorier og globale sammenhænge til sit kendetegn og samtidig øge museets internationale engagement. De langsigtede forskningssatsninger og samarbejdet med Aarhus Universitet, som i hele Moesgaards historie har været et særligt omdrejningspunkt, skal styrkes yderligere, og det samme skal museets synlighed og digitale tilbud.

- Jeg glæder mig til at bidrage til, at Moesgaard Museum i de kommende år udnytter museets helt unikke position til at sætte Danmark og nordisk kulturhistorie ind i en global sammenhæng. Med en stor satsning ønsker vi at tilbyde en større del af befolkningen indsigt i vores fælles fortid og forståelse for vores position i verden i dag, siger Anne-Marie Dohm i en pressemeddelelse.

- Vi er nu på et sted, hvor museet har fået etableret sig godt i de fantastiske, nye udstillingsrammer, og vi kan begynde at sætte store mål for fremtiden. Det er et arbejde, som Anne-Marie Dohm allerede har været dybt involveret i i bestyrelsen, og som jeg glæder mig til at fortsætte samarbejdet om, siger direktøren for Moesgaard Museum, Mads Kähler Holst.

Moesgaard Museum omfatter udover herregården og den nye udstillingsbygning også Vikingemuseet i Aarhus og lokalmuseerne i Odder og på Samsø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Annonce