Annonce
Randers

Randers-borgernes første klimaskov er allerede udsolgt

Randers og Erik Christensen er i fuld gang med at plante den første af formentlig mange småskove, som borgerne forærer kommunen: "Vi tilstræber at fordele de nye skove over hele kommunen, så så mange som muligt får glæde af projektet," siger skovfoged Ivan Guldager. Foto: Anne Myrup Pedersen
De første 900 træer, som Randers-borgerne forærer kommunen og sig selv, er solgt, og den første skov bliver plantet fra onsdag. Næste skov er allerede godt på vej.
Annonce

RANDERS: I begyndelsen af december sidste år annoncerede Randers Kommune, at 900 træer blev sat til salg. Målet var, at borgere kunne købe et eller flere træer, som så ville blive plantet i en helt ny skov på det rekreative område, Skovholmen.

Det tog folk i Randers til sig, og de mange træer blev revet væk, så kommunen må melde "alt udsolgt" i sit første skovprojekt.

Overraskende hurtigt, vurderer Ivan Guldager, der er skovfoged ved Randers Kommune.

Når folk har købt deres træer og afleveret pengene, er det vigtigt, at de kan se, at der sker noget hurtigt - at skoven bliver til noget i en fart.

Ivan Guldager, skovfoged i Randers Kommune

Annonce

Flere klimaskove på vej

Nåede man ikke at komme med på skov-bølgen i første omgang, er der dog ingen grund til at fortvivle. Randers er nemlig allerede godt i gang med en ny klima-skov, der skal plantes ved Munkdrup - denne gang bestående af 600 træer. Og efter at have set, hvor hurtigt salget gik for første etape, regner Ivan Guldager faktisk med at holde tempoet oppe.

- Vi er selvfølgelig forbi julegaverne, men der er ikke noget, der tyder på, at dampen er gået af projektet. Og når de næste 600 træer er solgt til Munkdrup-skoven, er vi klar med endnu en skov ved Havndal. I cirka samme størrelse.

Et stykke skov på op til 1000 træer betegner Ivan Guldager som en lille skov.

- Til gengæld kan etableringen af de nye skove gå stærkt, hvilket er en god pointe. Når folk har købt deres træer og afleveret pengene, er det vigtigt, at de kan se, at der sker noget hurtigt - at skoven bliver til noget i en fart. Og vi kommer ikke til at løbe tør for brugbare arealer, så vi vil også fremover kunne plante flere nye skove. I det hele taget er Randers Kommune meget interesseret i at få mere skov indenfor kommunegrænsen.

Annonce

Skovtynd kommune

- Faktisk har Randers ikke meget skov, og vi har længe inden klimadebatten bestemt os for, at det skulle vi have gjort noget ved. Kommunen har således allerede planer om 30 hektar ny skov i løbet af de kommende to år - men det bliver meget større skove på 3-4000 træer, fortæller Ivan Guldager.

Flere skove vil være godt for klimaet og grundvandet, lyder filosofien.

- Men skove kan også så meget andet. De er fremragende rekreative områder, de er gode for biodiversiteten i vores natur - og de kan bidrage med energi. Blandt andet.

- Ved at give et træ kan vi alle på en enkel måde være med til at skabe en mere klimavenlig fremtid for os selv, vores børn og børnebørn. Det klimavenlige og grønne initiativ ligger fint i tråd med FNs verdensmål, som kommunen er i fuld gang med at implementere i samarbejde med borgere og erhvervsliv, sagde borgmester i Randers Kommune, Torben Hansen (S), da startskuddet for salget af træer til første etape lød.

Indtil videre kommer Randers Kommune til at plante nye skove på kommunens egne arealer.

Randers sælger træer til nye skovprojekter. Første skov er ved at blive plantet på Skovholmen. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Udvist efter 90 sekunder: - Jeg tænkte, jeg ville udvise lidt ro. Men det var ikke smart ...

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

AGF

Patrick Olsen: Vi arbejder som svin

Annonce