Annonce
Randers FC

Randers FC bag valgplakater ved Ceres Park: Håner AGF's resultater i Europa

Foto: Randers FC
Forud for returopgøret mellem Randers FC og AGF på søndag har de kreative kræfter på Viborgvej igen været på spil. Denne gang har de været i gang med valgplakater ved Ceres Park. En stikpille til AGF's beskedne succes på den europæiske fodboldscene gennem de sidste 20 år.

Randers: Randers FC lader ikke AGF slippe, selvom Aarhus-klubben bare gerne vil koncentrere sig om at vinde over Randers FC for første gang siden 2015.

Op til sidste weekends hjemmekamp mod AGF indrykkede Randers FC en drilleannonce i både Randers Amtsavis og Århus Stiftstidende med budskabet om, at AGF stjæler alt, hvad de kan i Randers – på nær point.

En stikpille, som AGF aldrig svarede tilbage på, men det har ikke gjort noget ved drillehumøret i Randers FC.

På sociale medier fredag morgen lagde Randers FC billeder op af valgplakater ved Ceres Park.

- Fodboldbevægelsen mod Europa – sidste exit-succes: Dila Gori 2012, står der på plakaterne ved Ceres Park.

I AGF kan klubbens kommunikationschef, Søren Højlund Carlsen, fredag formiddag ikke bekræfte, om de kreative valgplakater fysisk hænger ved stadion, eller om de er et resultat af gode egenskaber i et billedredigeringsprogram.

- På billederne på sociale medier, ser det ud til, at de hænger der, men jeg ikke selv været rundt og kigge. Men det er da service, at modstanderholdet laver reklame for kampen i vores by, og så må vi håbe, at kommunen ikke kommer og piller dem ned. Der har været meget med valgplakater, der hænger forkert, så vi må ikke håbe, at der lander en bøde i Randers, siger kommunikationschefen til Randers Amtsavis.

Annonce

Ud at inspicere

På plakaten er der også er fundet plads til en rød cirkel med fakta, der illustrerer, at det ikke kun er i Superligaen, at Randers FC har overtaget mod lokalrivalerne.

- Europæiske kampe de sidste 20 år – AGF: 2, Randers FC: 24, fremgår det af plakaterne, som allerede har fået stor opmærksomhed på de sociale medier.

I AGF tager de dog drillerierne med ophøjet ro.

- De har jo ret. Randers har spillet mere i Europa end os de sidste tyve år, og de skal have lov til at hygge sig. Vi har ikke så meget at sige til det. Vi fokuserer på at afgøre det på fodboldbanen på søndag, siger Søren Højlund Carlsen.

Men skal de pilles ned, hvis de hænger der?

- Det ved jeg ikke. Det har vi slet ikke forholdt os til endnu, fortæller Søren Højlund Carlsen, der bekræfter, at han må en tur ud og se, om plakaterne er ophængt eller billedredigeret.

- Det ser ud som om, at de hænger derude, men selvfølgelig kan man også lave noget i photoshop. Hvis de hænger der, så hænger de der, lyder det.

I Randers FC vil man ikke afsløre, om plakaterne er ophængt fysisk ved Ceres Park eller billedredigeret.

Lillebror skal have lov

Også AGF's logo har fået et nyt præg på plakaterne med teksten "Exit" i bunden i stedet for det normale "Aarhus", hvilket ikke er gået ubemærket hen hos kommunikationschefen.

- Ideen med plakaterne er fin, men jeg er lidt ked af, at de manipulerer med vores logo. Det synes jeg, at man skal holde sig for god til, men fred være med det, lyder det.

AGF kom ikke med et modsvar mod drillerierne inden sidste weekends kamp, og Søren Højlund Carlsen fastslår, at det heller ikke bliver tilfældet efter fredagens plakat-stunt.

- Nogle gange skal lillebror have lov til at te sig. Det er en del af at vokse op i den store verden. Vi har ikke noget behov for at svare igen. Vi spiller fodbold, og det virker som om, at Randers er meget optaget af de her drillerier. Vi fokuserer på at vinde kampen på banen, for det trænger vi snart til mod Randers, siger Søren Højlund Carlsen.

Returkampen mellem de lokale rivaler om en plads i den afgørende kamp om europæisk fodbold i næste sæson, spilles på Ceres Park søndag klokken 18.00.

Randers FC vandt det første opgør 2-1 på mål af Saba Lobjanidze og Björn Kopplin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Erhverv

Manden der skabte Legofiguren er død

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce