Annonce
Østjylland

Randers FC håber på 3.000 tilskuere til næste hjemmekamp: Antallet afhænger af politiet

Det står klart, at der må være mere end 500 personer på Cepheus Park på onsdag, når Randers FC møder Esbjerg, men det præcis antal bliver først afgjort mandag, når politiet har set klubbens sikkerhedsplan igennem. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Mandag finder Randers FC ud af, hvor mange tilskuere de må lukke ind på Cepheus Park mod Esbjerg. Sportsdirektør Søren Pedersen håber på 3000 tilskuere, men selv da vil det stadig være en udgift at afvikle en hjemmekamp.
Annonce

Randers: Weekendens Superligarunde bliver med flere tilskuere end længe set.

AaB holder godt nok fast i en begrænsning på 280, men Sønderjyske må lukke 1500 ind og i AGF er blevet godkendt til 8.300 tilskuere til kampen mod FC København.

Tidligere på ugen blev politikerne enige om at lempe kravene til de danske Superligaklubber, så et stadion nu kan blive inddelt i sektioner, hvor der må være 500 tilskuere i hver. Samtidig er afstandskravet sænket fra to til én meters afstand, mens personer fra samme husstand og nære relationer må sidde tættere end det - dog maksimalt i grupper af seks.

I Randers FC har man derfor fået travlt med at gøre klar til onsdagens hjemmekamp mod Esbjerg.

- Realistisk set vil jeg tro, at vi kan have et sted mellem 2.000 og 2.500 tilskuere, måske helt op til 3.000 afhængig af, hvor strikse Rigspolitiet er, når de laver deres gennemgang mandag, fortæller Søren Pedersen, sportslig og kommerciel direktør i Randers FC.

Annonce

Strikse krav

Efter coronapausen er der allerede blevet spillet to kampe på Cepheus Park med tilskuere, men begrænsningen på 500 personer har betydet, at klubben skulle prioritere mellem sæsonkortholderne med en lodtrækning.

- Der er rigtig mange, som normalvis ser vores kampe, men ikke har fået muligheden endnu. Vi har måttet skuffe nogen, så det bliver dejligt at få antallet op. Volumen tillader ikke, at alle bare kan komme til fodbold, men antallet er forhåbentligt så højt, at vi som minimum kan overholde de forpligtelser, vi har over for sponsorer og sæsonkortholdere, siger Søren Pedersen.


Med det mere mandskab, vi skal bruge, og med de restriktioner, der stadig er, kan det økonomisk set ikke hænge sammen at afvikle en kamp på den måde, men det kan selvfølgelig betale sig at leve op til de forpligtigelser, som sponsorer og sæsonkortholdere har betalt for.

Søren Pedersen, sportslig og kommerciel direktør i Randers FC


Klubben skal aflevere en rapport, hvor de beskriver de tiltag, der skal sikre, at kampen kan afvikles under de nye regler, så afstandskravene bliver overholdt.

Det kræver blandt andet en masse skiltning og afspærring mellem sektionerne - eller arrangementerne á 500 deltagere om man vil, mens der også vil være ekstra personale til stede på kampdagen til at vejlede, fortæller Søren Pedersen.

Derudover skal klubben være mere grundige med oplysningerne i billetsalget, da det skal være muligt at smitteopspore, hvis en tilskuer bliver smittet med coronavirus.

Annonce

Underskudsforretning

Spørgsmålet er så, om det rent økonomisk kan betale sig at sætte det store maskineri i gang, når tilskuertallet fortsat er underlagt begrænsninger?

- Med det mere mandskab, vi skal bruge, og med de restriktioner, der stadig er, kan det økonomisk set ikke hænge sammen at afvikle en kamp på den måde, men det kan selvfølgelig betale sig at leve op til de forpligtigelser, som sponsorer og sæsonkortholdere har betalt for, så det er svært at gøre op på den måde, forklarer Søren Pedersen.

Sportsdirektøren er også overbevist om, at tilskuerløftet kan få betydning på banen:

- Der er ingen tvivl om, at det har en sportslig værdi. Det betyder meget for stemningen på stadion, at der er tilskuere til at give noget liv. Det er ekstremt vigtigt. Det giver ekstra procenter, når man spiller, så det er rigtig positivt.

Kampen mod Esbjerg bliver spillet onsdag aften, men først skal Randers FC på besøg hos Hobro søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

12-årige piger udsat for blotter: Bilist uden tøj kontaktede dem foran skolen

Annonce