Annonce
Randers FC

Randers FC-magien fortsatte i rekordernes kamp mod AGF: Det tæller meget i deres selvbevidsthed nu

Emil Riis bankede Randers FC foran 1-0 efter et frispark, hvilket lagde grundstenen til kronjydernes ottende sejr i de seneste 11 kampe mod AGF. Helt fortjent, siger cheftræner Thomas Thomasberg. Foto: Bo Amstrup/Scanpix
En rekord blev tangeret og en anden overgået, da Randers FC - igen-igen - slog AGF. Cheftræner Thomas Thomasberg fremhæver den magiske energi i spillerne, mens målscorer Emil Riis var glad for at give svar på tiltale.

Randers: "Velkommen til det kronjyske - ubesejret i 1429 dage".

Det var ordene på det banner, som bød Nicolai Poulsen og resten af AGF-holdkammeraterne velkommen ved indmarch foran et rekordstort hjemmepublikum. 9947 for at være helt præcis.

Randers FC's imponerende stime mod AGF var - som altid - det helt store samtaleemne før kampen, og det samme var tilfældet 90 minutter og en 2-0-sejr senere.

- Det er som om, at der er magisk energi og kræfter (mod AGF, red.). Spillerne vil bare ikke tabe de her kampe. Jeg er ikke i tvivl om, at AGF flere gange har tænkt, at det her ikke er den største kamp for dem, men jeg tror, at det tæller meget i deres selvbevidsthed nu. De gider ikke blive ved med at blive stillet det spørgsmål (om statistikken mod Randers FC, red.). Det ville jeg i hvert fald ikke, sagde Thomas Thomasberg efter kampen.

- De kom med alt, hvad de havde, men vi havde lige den lille procent eller to mere, som gjorde, at det blev en fortjent sejr, tilføjer Randers FC's cheftræner.

Annonce

Kampen i tal

Superligaen, 12. spillerunde

Randers FC - AGF 2-0 (0-0)

1-0 Emil Riis (53.)

2-0 Alhaji Kamara (86.)

Randers FC (4-4-2): Patrik Carlgren - Johnny Thomsen, Simon Piesinger, Erik Marxen, Björn Kopplin - Saba Lobjanidze, André Rømer (Mathias Nielsen, 73.), Frederik Lauenborg, Mikkel Kallesøe - Marvin Egho (Alhaji Kamara, 66.), Emil Riis (Vito Hammershøy-Mistrati, 73.).

Ikke benyttet: Jonas Dakir, Tosin Kehinde, Kasper Høgh, Kevin Conboy.

Advarsler: Marvin Egho, Emil Riis, Frederik Lauenborg, Mathias Nielsen, Alhaji Kamara, Randers FC. Nicolai Poulsen, Frederik Tingager, AGF.

Dommer: Michael Tykgaard (erstattet af Mikkel Redder i pausen på grund af en fiberskade).

Tilskuere: 9.947 på Cepheus Park (ny stadionrekord).

Bundu pakket sammen

I første halvleg lignede begge mandskaber også to hold, som for alt i verden ikke ville tabe til modparten.

Hellere sparke bolden langt væk end at risikere en blottelse den anden vej.

Havde det ikke været for de knap 10.000 tilskuere, de intense dueller og fnidderet imellem spillerne, kunne det lige så godt have været en kamp mod AC Horsens. For spillemæssigt var det en tynd kop te.

Bolden skiftede hovedsageligt ejermand midt på banen, selvom Randers FC af to omgange var lige ved at slippe helt fri igennem.

Hverken Saba Lobjanidze eller Marvin Egho formåede dog at sende bolden afsted i tide til, at det overhovedet blev en reel chance.

Faktisk skulle ingen af målmændene i aktion i første halvleg.

Den eneste jubel inden pausen var derfor begrænset til Nicolai Poulsens ostemad for at gå for hårdt til Marvin Egho.

- Det var ikke en fremragende fodboldkamp - især ikke i første halvleg, men vores defensiv stod bundsolidt, siger Thomasberg og fremhæver, at AGF's offensive stjerneskud, Mustapha Bundu, praktisk talt var usynlig.

- Björn Kopplin tog Bundu ud af kampen, og når han ikke var der, stod Erik Marxen eller en af de centrale midtbanespillere klar. Vi ser ham vel ikke hele kampen? Der fik vi lidt mere fra Saba.

- Kedeligt at kigge på

For en gangs skyld måtte georgieren dog overlade rampelyset.

Det var nemlig Emil Riis, som fik tændt op under publikum, da han kort inde i anden halvleg kom først på et hovedstød fra Marvin Egho efter et frispark og hamrede bolden i kassen.

- Det kunne ikke være bedre. Det er fantastisk endnu engang at slå AGF. Jeg ved, at nogle fans har været lidt efter mig, så det var superfedt at score det mål, siger Emil Riis.

- Kampen var meget lukket indtil scoringen, hvor ingen af holdene ville risikere at tabe. Det var nok lidt kedeligt at kigge på. Efter scoringen kom vi måske lidt for langt ned at stå, men omvendt tvang det også AGF frem, tilføjer målscoreren.

Bolden var rigtig nok mere på AGF-fødder i den sidste del af opgøret, men bortset fra én rigtig stor chance til Patrick Mortensen, som Patrik Carlgren flot parerede med foden, blev gæsterne bestemt ikke farligere.

I stedet udnyttede Randers FC den øgede plads i bagrummet til at løbe kontra, hvor indskiftede Alhaji Kamara toppede sin hjemmebanedebut af med en scoring mellem benene på Aleksandar Jovanovic på oplæg af Saba.

Saba Lobjanidze var mere synlig end sin offensive kollega hos AGF Mustapha Bundu, mens det fremtvang det eneste jubelbrøl i første halvleg, da Nicolai Poulsen fik gult kort foran sit gamle hjemmepublikum. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Husk ydmygheden

Sejren er den femte på stribe i Superligaen. Det er en tangering af en ti år gammel klubrekord, så man kan vel ikke fortænke Randers FC i at føle sig nærmest uovervindelige i øjeblikket?

- Det er jo fedt, at vi kan forlænge vores egen stime, og at det oven i går ud over AGF, siger Thomas Thomasberg, men cheftrænerens ben er fortsat solidt plantet i jorden.

- Nu har vi snakket om i omklædningsrummet, at vi jo ikke er klasser bedre end nogen af de andre hold i Superligaen. Bevarer vi ikke vores ydmyghed og hårde arbejde, kommer vi i problemer i alle kampe.

Lidt glæde og store armbevægelser skal der dog være plads til. For faktum er, at Randers FC går ind til landskampspausen på en 3. plads.

Men vigtigst af alt. De har ikke tabt til AGF i 11 kampe i streg.

Emil Riis var særligt glad for at score mod AGF, men det ekstra rart, at han kunne vise nogle af de kritiske fans, at han altså stadig kan lave mål. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Danmark

Uforsvarlig medicinhåndtering og manglende journalføring: Indsattes patientsikkerhed er truet i flere fængsler og arresthuse

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Video: 52-årig mand skudt af politiet under Stram Kurs-demo i Aarhus - uroligheder i Gellerupparken

Annonce