Annonce
Randers

Randers Motorbådsklub er klar til stormflod: - Vi krydser fingre for, at det ikke når 170 cm

Alle både ligger mandag eftermiddag på land i Randers Motorbådsklub ved Gudenå. Det håbede formanden stadig, de ville gøre efter mandag aftens forhøjede vandstand. Foto: Anne Myrup Pedersen
Hvis bare stormfloden mandag aften holder sig til prognosens advarsel om 140 cm forhøjet vandstand, skal det nok gå for Randers Motorbådsklub. - Vi har en vagt på dernede, fortæller formand i Randers Motorbådsklub, Tage Petersen.

Randers: Mellem Randersbro og Den Blå Bro ligger Randers Motorbådsklub. Her holder formanden, Tage Petersen, godt øje med vandstandsprognoserne mandag formiddag, hvor de ligger og svinger mellem 138 og 142 cm.

Det er ikke en stormflod, som bekymrer ham. Heller ikke selvom den kan komme til at se lidt voldsom ud, når den ifølge prognosen stod til at ville toppe ved 22-tiden mandag aften.

- Der står vand næsten op til terrassen på klubhuset så, fortæller Tage Petersen.

Annonce

To gange på 30 år

Det er straks værre, hvis stormfloden når op omkring 170-180 cm over normal vandhøjde. Men det er heldigvis kun sket to gange på de tredive år, han har været medlem af motorbådsklubben.

- Så løfter bådene sig fra bukkene, fortæller han og fortsætter:

- Så er der kaos.

Det skete blandt andet i 2006, hvor vandstanden var så høj, at bådene sejlede rundt mellem hinanden oppe på land og derefter endte hulter til bulter på siden, da vandet faldt igen.

Derfor opfordres bådejerne i klubben da også til at binde deres både fast til bukkene under dem. Men alligevel:

- Vi krydser fingre for, at vi undgår den situation, betoner Tage Petersen.

Våddragterne er klar

Han understreger, at beredskabet er klart, hvis det nu alligevel skulle gå helt galt.

- Jeg kan med én sms sende en besked til alle bådejerne hernede, forklarer han.

Desuden er der et rum i klublokalerne, hvor der er våddragter klar, så eventuelt drivende både hurtigt kan fanges ind igen.

- Jeg kan huske, at vi tidligere har bundet dem fast til de lygtepæle, der engang stod der, fortæller Tage Petersen.

Desuden er Randers Motorbådsklub fyldt med erfarne sejlere.

- De ved godt, hvornår det er alvorligt, slår formanden fast.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Fra 10-15 millioner til uvished om AGFs regnskab: - Vi kan simpelthen ikke regne ud, hvilket resultatet vi ender med

Læserbrev

Læserbrev: Det handler om at være kreativ i en svær tid

Danmark står i en helt ekstraordinær situation på grund af coronavirussen og al dens uvæsen. Det er der efterhånden ingen tvivl om. Mens virussen hærger, dukker der heldigvis massevis af solstrålehistorier op om fællesskab og sammenhold. Dem er det værd at rette fokus mod. Landet over er danskere begyndt at flage om søndagen. Flage for fællesskabet. I Aarhus bakker vi på tværs af partiskel op om det fantastiske initiativ. Ved at hejse flaget om søndagen markerer vi sammen, at Aarhus og hele Danmark står sammen – hver for sig. For hvad kalder mere på sammenhold og fællesskab end gode gamle Dannebrog? Og det er ikke kun hjemme i det private, sammenholdet viser sig fra sin bedste side. Da Aarhus Kommune efterlyste værnemidler til brug i kampen mod virussen, meldte flere private virksomheder sig hurtigt på banen med værnemidler, som de godt kunne undvære. Flere produktionsvirksomheder har endda indstillet deres normale produktion af alt fra juice til reklameskilte for at producere værnemidler. I en krig dur det ikke, at soldaterne helt ude i fronten løber tør for ammunition. Så er slaget tabt. Det samme gør sig gældende på sygehusene, på plejehjem og alle de andre steder, hvor der bliver kæmpet en brav kamp for at holde virussen væk. Det er også vigtigt med nogle gode oplevelser, i en tid, som på trods af det gode vejr, kan virke lidt grå og trist. De fleste plejehjemsbeboere sidder afskærmet fra familie og venner, og kommunens oplevelsesmedarbejdere og frivillige kommer ikke længere på plejehjemmene. Hverdagen kan derfor godt virke lidt tom, selvom de dygtige medarbejdere på plejehjemmene gør deres, for at beboerne får en aktiv og god hverdag. Musikalske kræfter i Aarhus er derfor gået sammen om at give plejehjemsbeboere en god oplevelse. Aarhus Musikskole, Aarhus Jazz Orchestra og mange andre tager nemlig rundt og spiller vindueskoncerter uden for plejehjemmene til stor fornøjelse for mange plejehjemsbeboere. I denne uge er der også påskegodter på vej til beboerne på plejehjemmene i Aarhus Kommune, som ildsjæle pakker og udbringer. Listen af kreative tiltag er meget længere, og det viser, at vi på trods af krisetider sagtens kan finde sammen i fællesskab – selvom det sker på afstand – og hjælpe hinanden og hele samfundet. Og den slags skaber også håb for fremtiden.

Aarhus

Børn og ungerådmand: Skoler og daginstitutioner bliver klar til åbning efter påske

Aarhus

Hold afstand: Vi skal vænne os til at møde politiet i naturen

Annonce