Annonce
Østjylland

Randers-pizzabud blev forsøgt røvet: Én er anholdt i sagen

Fotos: Michael Bager/ Zorka Vuckovic / Panthermedia / Ritzau Scanpix
En 17-årig dreng forsøgte natten til torsdag at flå en taske fuld af pizzaer fra et pizzabud i Randers. Nu er han sigtet for forsøg på røveri.

Randers: Et pizzabud ringede natten til torsdag klokken 1.06 til politiet og fortalte, at han netop havde været udsat for et røveriforsøg på Skanderborggade i Vorup.

En mand havde ringet og bestilt seks pizzaer til en adresse på stedet. Men da pizzabuddet nåede frem til stedet, kom en gruppe på fem-seks ældre drenge hen til hans bil. Den ene af drengene stak hovedet ind ad vinduet og spurgte, hvordan han kunne betale for pizzaerne.

Pludselig greb drengen med hovedet inde i kabinen fat i tasken med pizzaerne, hvorefter han forsøgte at trække den ud ad vinduet. Pizzabuddet var dog hurtig til også at gribe fat i tasken for at holde på sine varer.

Det fik drengen til at slå ud efter pizzamanden.

Han ramte dog ikke, og han fik heller ikke fat i pizza-tasken. Det lykkedes efterfølgende det 32-årige pizzabud at køre væk fra stedet med pizzaerne i behold.

Politiets efterforskning ledte efterfølgende frem til en 17-årig dreng fra Randers, som blev sigtet for forsøg på røveri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Soloen er i højsædet på Gruppe 38

Leder For abonnenter

Selvfølgelig skal de møde til tiden, men...

En del af børn og unges opdragelse er at lære at møde til aftalt tid. Det handler ikke kun om skolen, men også når man laver aftaler med andre. Vi skal kunne stole på hinanden. Derfor skal unge lære at møde til tiden. Også når de er nået i gymnasiet. At de ikke altid gør det, er en kendt sag. Men der kan være gode forklaringer på, at en elev ikke er til stede, når klokken ringer ind til en times undervisning. Ved dagens begyndelse kan bus eller tog være forsinket, og hvis eleven er taget hjemmefra i passende tid til at nå frem til første time, har det ingen mening, at han eller hun skal have fravær for for sent fremmøde, hvis forklaringen ligger i, at den offentlige transport ikke fungerer som lovet. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kommer eleverne i møde, når hun har besluttet at afskaffe den bekendtgørelse om fravær, som den tidligere regering indførte i oktober sidste år. Hun vil lade landets gymnasier og deres lærere vurdere, hvornår en elev skal noteres for fravær. Hun mener, at lærerne fuldt ud er i stand til at vurdere, hvornår der er tale om en elev, som kommer for sent sammen med 300 andre, fordi busserne er forsinkede, og hvornår det handler om elev, der er sløv i optrækket. For de findes også. Der er sikkert også dem, der regner på, om de kan holde sig inden for grænsen for advarsler og lignende og tager sig en ekstra fridag på den konto. For slet ikke at tale om dem, der kan finde på at gå hjem før skoledagen slutter eller dem, der ikke sørger for at være i klassen, når frikvarteret slutter. Her skal gymnasiet og lærerne selvfølgelig gribe ind. Sløvhed, slendrian og ligegyldighed skal ikke tolereres. Men den sunde fornuft skal råde, når en elev, der kommer for sent, har en forklaring, som lyder plausibel. Systemet med at notere fravær bør heller ikke afskaffes, for det giver skolen en mulighed for at gribe ind, hvis en elev har brug for støtte i det faglige eller på trivsel i skolen. Så skal der sættes ind på andre måder, og ikke alle elever er lige åbenmundede om deres eventuelle problemer.

Annonce