Annonce
Østjylland

Randersvej i Hadsten spærres: Bro forsvinder i weekenden

Broen over Randersvej i Hadsten bliver i weekenden brudt ned. I februar 2021 er en ny bro helt på plads og klar til brug. Arkivfoto: Pernille Friis
Den 60 år gamle bro over Randersvej i Hadsten skal nu væk og erstattes af en ny, der har mere frihøjde, så der er plads til lastbilerne.
Annonce

Hadsten: I weekenden bliver Randersvej i Hadsten spærret af, fordi broen, som ligger tæt på Den jydske Haandværkerskole og fører Skovvej over Randersvej, skal rives ned og erstattes af en ny bro.

Randersvej bliver derfor spærret fra fredag 30. oktober klokken 23 til mandag 2. november klokken fem om morgenen.

Nedbrydningsarbejdet begynder lørdag morgen klokken syv og varer cirka 36 timer. Der arbejdes uafbrudt dag og nat for at begrænse generne for hverdagstrafikken på Randersvej.

Trafikanterne, herunder især den tunge trafik, skal bruge ringvejen rundt om Hadsten, mens Randersvej er spærret.

Annonce

En ny elementbro

Der er også sat gang i arbejdet med den nye og højere bro, der skal erstatte den gamle. Den nye udgave bliver en elementbro, og efter planen kommer elementerne på plads i december 2020, og i februar 2021 skal den gerne være klar til, at der kan køre biler på den.


Trafiksikkerheden er hovedårsagen til, at broen nu skiftes ud.

Christian Hougaard Nielsen, anlægsingeniør


Den nuværende bro er fra 1960, og med udskiftningen forbedres afviklingen af især den tunge trafik. Lastbiler i dag er nemlig meget højere end de, der kørte rundt i 1960. Det er flere gange sket, at lastbiler er kørt ind i buerne i siden af broen, og mange gange bremser lastbiler helt op og søger ind mod midten af vejen for at komme under broen. Det fører til, at trafikken på den befærdede vej går i stå.

Annonce

Bedre trafiksikkerhed

- Trafiksikkerheden er hovedårsagen til, at broen nu skiftes ud, siger Christian Hougaard Nielsen, anlægsingeniør ved Trafik og Veje, Favrskov Kommune.

Den nye bro er helt lige og uden buer i siden, og bliver 20-30 centimeter højere end den nuværende bro. Frihøjden bliver på 4,5 meter.

Der er afsat 5,5 millioner kroner til arbejdet, og det er entreprenørfirmaet MT Højgaard, der har totalentreprisen på arbejdet.

Da sagen blev behandlet i byrådet, blev det drøftet, om den nye bro kun skulle være for gående. Men trafiktællinger viste, at der kører lige så meget biltrafik på broen som på en almindelig villavej, og derfor laves der nu en ny bro, som kan bruges af både biler, cyklister og fodgængere.

I forbindelse med etableringen af den nye bro lukkes Skovvejs udkørsel til Vesselbjergvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce