Annonce
112

Rapport sammenligner de seks største byer: Aarhus er dyrest, rigest og mest populær på nogle punkter

Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
En rapport sammenligner landets seks største kommuners udgifter og serviceniveau. Her kan man se, hvad der årligt bliver brugt på velfærd, trafik og kultur i de forskellige kommuner. Vi dykker ned i tre, helt konkrete punkter.

AARHUS: Det bliver tydeligt, hvordan landets seks største kommuner bruger deres penge.

I 6-bynøgletalsrapporten, der udgives hvert andet år, kan man nemlig se, hvor meget de enkelte kommuner blandt andet bruger på kollektiv trafik, på ældreområdet og på administrationsudgifter.

Her kan man også se, hvor store forskelle der er kommunerne imellem.

Der er dog visse forbehold at tage - eller under alle omstændigheder at have in mente - når man glider øjnene ned over rapporten. For som der står beskrevet i indledningen, kan visse tilfælde - som eksempelvis forskellige måder at bogføre i kommunerne - vanskeliggøre direkte sammenligninger.

Men tabellerne i rapporten er et indspark til undring, debat og kritisk stillingtagen til kerneydelserne i de kommunale velfærdsinstitutioner. Kort sagt er udgivelsen et forsøg på at synliggøre, hvordan kommunerne forvalter midlerne og leverer service til borgerne, som der står beskrevet i indledningen.

Vi har lavet tre, korte nedslag på nogle helt generelle faktorer, hvor Aarhus Kommune bonner ud på enten den ene eller anden måde i forhold til de fem andre, store byer i Danmark, nemlig: Forældrebetalt dagpasning af børn, til-og fraflytning af byen og årlig indkomst per person.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Pladsmangel og dårlige faciliteter: Politiet drømmer om at flytte fra Politigården

Annonce