Annonce
Aarhus

Rasende kunde kunne ikke finde småkagerne: Endte med at smide sten gennem ruden

Fakta i Frydenlund Centret var mandag formiddag udsat for hærværk, da en rasende kunde smed en sten gennem ruden. Foto: Axel Schütt
Østjyllands Politi efterlyser Fakta-kunde, der mandag formiddag af ukendte årsager endte med at smide sten gennem ruden i Frydenlund Centret.

AARHUS: Et stort brag og et hul i ruden.

Det ventede pludseligt personalet i Fakta i Frydenlund Centret mandag formiddag.

Kort inden, klokken 11.49, havde en mand henvendt sig til personale for at finde ud af, hvor man gemte småkagerne. Manden købte nogle varer, men blev af ukendte årsager meget vred og forlod butikken, fortæller Østjyllands Politi.

Det var her, at personalet hørte et stort brag, og da de gik hen til det sted, hvor lyden var kommet fra, kunne de se, at der lå en sten på gulvet, og at der nu var hul i ruden ud mod parkeringspladsen.

Personalet havde ikke selv set, hvem der havde kastet stenen, men en kunde i butikken fortalte, at stenkasteren var identisk med den mandlige kunde, der netop havde forladt butikken. En mand, som nu er efterlyst.

Manden beskrives som:

  • Mellemøstlig af udseende
  • 25-30 år gammel
  • Almindelig af kropsbygning
  • Mørk i huden og med sort, kort hår
  • Nedsat funktionsevne i venstre arm og venstre ben
  • Var iført en sort jakke med grå krave, hvid t-shirt med to røde striber og en blå stribe på brystet, sorte joggingbukser med hvidt bånd langs ydersiden og sorte sko

Mandens signalement blev sendt rundt til alle patruljer, men det lykkedes ikke politiet at finde ham mandag. Man hører derfor gerne fra vidner eller andre, der kan have oplysninger om, hvem manden er.

Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce