Annonce
Aarhus

Rasende kunder advarede mod århusiansk web-butik: Nu gør Trustpilot det samme

Ikke nok med at Østjyllands Politi og Forbrugerombudsmanden efterforsker den århusianske netbutik, Styled.dk - nu blinker advarselslamperne også hos Trustpilot. Foto: Trustpilot
Østjyllands Politi efterforsker i øjeblikket netbutikken efter, at 18 kunder meldte firmaet fra Højbjerg til politiet.

AARHUS: Kære Trustpilot-brugere,

Vi har opdaget, at dette firma har rapporteret anmeldelser på en partisk måde, for eksempel ved systematisk at rapportere alle eller de mest negative anmeldelser og / eller gentagne gange rapportere anmeldelser, der ikke er i modstrid med vores brugervejledninger. Denne type rapporteringsadfærd krænker Trustpilots virksomhedsretningslinjer.

Sådan lyder beskeden i en gul advarselsbjælke, når man på Trustpilot søger efter den århusianske net-butik Styled.dk med adresse i Højbjerg. På Trustpilot kan man anmelde webbutikker, ligesom man kan undersøge andres anmeldelser, inden man selv beslutter, om man vil købe.

Den seneste gule advarsels-bjælke, der blinker ud for net-butikken, er da også blot en i rækken af mange, da net-butikken med adresse i Højbjerg i forvejen bliver efterforsket af Østjyllands Politi, ligesom Forbrugerombudsmanden er lige på trapperne med en reaktion, efter at have modtaget 23 klager vedrørende Aarhus-butikken.

- Normalt når vi modtager en sag, behandler vi dem løbende og tager så eventuelt kontakt til virksomheden. Men her, hvor vi kunne se, at der var temmelig mange sager i samme sagskompleks, har vi valgt at samle dem i en pulje og behandle dem sammen. Vi har endnu ikke haft kontakt til virksomheden, men jeg kan sige, at vi er klar til ekspedition i løbet af kort tid, sagde Carsten Strøyer, jurist hos Forbrugerombudsmanden, tidligere til Århus Stiftstidende.

Århus Stiftstidende har løbende forsøgt at få en kommentar fra Styled.dk vedrørende Østjyllands Politis efterforskning og klagerne hos Forbrugerombudsmanden. Men net-butikken er ikke vendt tilbage.

Annonce

Fik fjernet negative anmeldelser

En af de kunder, der har anmeldt Styled.dk på Trustpilot, er Nikolai M. fra Aarhus.

Han bestilte en jakke fra det amerikanske mærke Shadez New York i slutningen af april og måtte rykke for varen, der dukkede op i maj på trods af, at der stod 24 timers levering.

- Det er nærmest umuligt at komme i kontakt med butikken. Jeg sendte en rykker-mail til dem flere gange, og hver gang fik jeg samme standardsvar; "Der er godt nyt, du vil modtage din vare om 2-3 dage". Da jakken så endelig kom, var det en billig "kopi-vare", hvor der står Fashion Jeans i nakkemærket i stedet for Shadez, og vaskeanvisningen er på kinesisk. Jeg sendte ikke jakken retur, da jeg på det tidspunkt ikke gad bruge mere tid på firmaet. I stedet skrev jeg en kritisk anmeldelse på Trustpilot, sagde Nikolai M. til Århus Stiftstidende i juli.

Den fik dog ikke lov til at blive liggende længe, da Trustpilot fjernede den.

- Netbutikken anmeldte mig, og så fjernede Trustpilot min anmeldelse, indtil jeg kunne fremsende en faktura på, at jeg faktisk havde handlet med butikken. På den måde kan en butik få fjernet mange af de negative anmeldelser, for hvor mange kunder gider lige bruge tid på at scanne og sende en faktura. Jeg gjorde, fordi jeg var så rasende over, at netbutikken skriver fem stjerner på Trustpilot på deres hjemmeside, når realiteten er, at de kun har tre stjerner på Trustpilot, sagde Nikolai M.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Casper Elgaard får comeback bag rettet

Læserbrev

Læserbrev: Gå- og cykelgader i midtbyen

Søren Kierkegaard har sagt: ”Af alle latterlige Ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt.” Mit ærinde er at få person-mobilitet i midtbyen til at glide på en god måde. Og derfor foreslår jeg kombinerede gå- og cykelgader i store dele af det centrale Aarhus. Det skal omfatte midtbyens gamle og smalle gader, hvor der ikke er plads til at etablere cykelstier og reelt heller ikke til gennemgående biltrafik, hvis gående skal kunne færdes sikkert her. Det omfatter ikke de nuværende gågader, som fortsat skal være forbeholdt gående. Ej heller nuværende cykelstier. Men de erstatter de nuværende ’cykelgader’, som ikke rigtigt fungerer, fordi trafikken her fortsat foregår på bilernes præmisser og skaber farlige situationer. Se på Mejlgade. Kun de bløde trafikanter har adgang. Fodgængere, løbehjul, skateboard, cykler og måske andre små el-køretøjer blander sig mellem hinanden. Området og gaderne er markeret og utvetydigt skiltet, så selv de mest retningsforvirrede turister forstår det. Fodgængerne har som den ’svageste’ gruppe fortrinsret. Ellers er konceptet, at alle tager hensyn til hinanden – det er den eneste regel. Og det indbefatter naturligvis, at der kun må køres eller cykles i et beskedent tempo. Beboerne kan sive ind og ud med deres biler. Ligesom den nødvendige varetransport. Desuden kan der være adgang for små grønne el-taxaer med en særlig tilladelse, så alle har mulighed for adgang. Og naturligvis skal der være nogle få større trafikårer ind i centrum til den øvrige bil-, bus- og cykeltrafik. Som vi kender det i dag. Kan denne ’sammenblanding’ nu lade sig gøre? JA. Jeg har set det fungere i Bergen, som har en masse bycykler, som kører overalt uden problemer. Og jeg mener, at når vi blot ved, hvad betingelsen er, nemlig at der her skal være plads til alle, så får vi dét til at fungere. Det er vores ansvar, hver især. Det kræver, for det første, at vi tager ansvaret på os og viser hensyn, og for det andet, at vi giver os tid – og her kommer Søren Kierkegaard ind – da det ikke lader sig gøre, hvis vi er fortravlede og stressede. Vi kan godt tage 10 minutter tidligere afsted. Vi kan godt tage det roligt, når der opstår uforudsete ting og forhindringer - for det gør der altid, før eller siden - det er et vilkår i trafikken. Vi kan anerkende, at vi ikke hjælper nogen som helst – og da slet ikke os selv - ved at fare sted og konstant have travlt. Tværtimod. Det hindrer os i at være til stede og omgås andre på en god, rummelig og hensynsfuld måde. Udover hensynsfuldheden gælder trafikkens gyldne hovedregel selvfølgelig; nemlig at køre, gå eller bevæge sig efter forholdene. Og det gør vi altså bedst på den Kierkegaardske måde…

Aarhus

Se billederne af et oplyst Bispetorvet: Et lys for hver hjemløs i Aarhus

Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Annonce