Annonce
Horsens

Rasmus kritiserer forsyningsselskab for 'bøllemetode': Nu er ordlyd ændret

I fremtiden vil Samn Forsyning ikke nævne størrelsen på gebyret ved forgæves kørsel, når de henvender sig til kunderne. Til gengæld kommer der til at stå, at kunderne kan henvende sig, hvis det planlagte tidspunkt ikke er muligt. Foto: Lars Reese/Samn Forsyning
Rasmus Hansen er irriteret over en henvendelse fra Samn Forsyning, der varsler et gebyr, hvis han ikke er hjemme på et bestemt tidspunkt. Forsyningsselskabet har nu ændret ordlyden i sine henvendelser.

Horsens: Vær hjemme i fire en halv time 30. oktober til at lukke os ind, ellers kan du se frem til et gebyr på 632,50 kroner.

Irritationen prikkede i huden på Rasmus Hansen, da han for nylig modtog en sms fra sit vandforsyningsselskab Samn Forsyning.

- De vælger tid og dato, og så skal jeg være hjemme, ellers får jeg en bøde. Men hvem siger, jeg har mulighed for at være hjemme den dag, jeg har jo et job at passe. Det er en bøllemetode, mener Rasmus Hansen, der bor i Dagnæs.

Besøget fra forsyningsselskabet skyldes, at han skal have udskiftet sin vandmåler, og i den forbindelse skal han kunne lukke en montør ind i tidsrummet mellem klokken 7.30 og 12. Selve indgrebet har han ikke noget imod, han er blot forundret over selskabets måde at henvende sig til sine kunder på.

- Jeg synes ikke, det er en måde at kommunikere på i 2019. I henvendelsen er der ikke lagt op til, at man kan ringe og ændre tiden, hvis den ikke passer dig. Der er ikke nogen dialog, de siger bare, hvordan det skal være, siger Rasmus Hansen, der ikke forstår, hvorfor Samn Forsynings praksis skal være så rigid.

- Jeg har børn, der går i skole, og når vi skal til skole-hjem-samtaler, kan vi gå ind på en hjemmeside og plotte ind, hvilket tidspunkt der passer os. Jeg synes, Samn Forsyning burde tænke i de baner, siger han.

Annonce

Oprindelig ordlyd

I sms'en Rasmus Hansen, modtog fra Samn Forsyning, stod:

"Udskiftning af vandmåler.

Din vandmåler på Snerlevej [xx] skal skiftes, og vi har derfor brug for at få adgang til din vandinstallation:

Den 30/10/19 Mellem kl. 7.30 og 12.00

Det er vigtigt at vi kan få adgang til at skifte måleren i det nævnte tidsrum, så vi ikke kører forgæves. Ved en forgæves kørsel tillægges et gebyr på 632,50 kr.

Du er velkommen til at kontakte os med eventuelle spørgsmål på telefon 7627 8767 eller på cwc@samn.dk

Telefonen er åben mandag - torsdag 8.00 - 15.00

Fredag 8.00 - 12.00"

Ny ordlyd

Hos Samn Forsyning tager kundechef Anne Ellegaard Rasmus Hansens oplevelse til efterretning, og derfor har forsyningsselskabet, på baggrund af Folkebladets henvendelse, nu ændret ordlyden i sine fremtidige kundehenvendelser.

- Jeg er ked af, at kunden føler sig udfordret på det. Fremover kommer vi til at sende en anden henvendelse ud til kunderne, siger hun.

I den nye henvendelse står beløbet på gebyret for forgæves kørsel ikke nævnt. Til gengæld bliver det oplyst, at kunden kan kontakte forsyningsselskabet, hvis det pågældende tidspunkt ikke er muligt for kunden.

Kundechefen slår dog fast, at der er en god grund til, at Samn Forsyning dikterer et bestemt tidspunkt, hvor kunden skal være hjemme. Det er nemlig for at tage hensyn til den samlede kundeskare.

- Vi forsøger at optimere vores kørsel ved at lægge en plan, så vi bevæger os geografisk i nogle klumper i Horsens. Hvis vi eksempelvis skulle køre fra Egebjerg til den anden ende af af byen, ville det blive dyrt for kunderne, siger Anne Ellegaard.

Vigtigt at kunden reagerer

Af samme grund bliver det potentielle gebyr nævnt i henvendelsen af hensyn til selskabets kunder, der hænger på regningen, hvis en montør bliver sendt ud til en låst dør.

- Derfor er det vigtigt, at kunden reagerer på henvendelsen, siger hun.

Anne Ellegaard finder det i udgangspunktet ikke muligt at kopiere skolernes tidsbookingsystem, som Rasmus Hansen foreslår, men hun er åben for at kigge på, om man kunne gøre tingene mere fleksible.

- Vi har slet ikke sådan et fancy system, som skolerne bruger til skole-hjem-samtaler, og skulle vi have det, ville det kræve, at vi investerede i det. Men vi vil gerne se på, hvordan vi kan gøre det bedre, siger hun.

Den ny ordlyd

Efter Folkebladets henvendelse har Samn Forsyning ændret ordlyden i sine kundehenvendelser. Henvendelsen lyder nu:

"Udskiftning af vandmåler.

Din vandmåler på [vejnavn] [husnummer] skal skiftes, og vi har derfor brug for at få adgang til din vandinstallation:

Den ”DATO” mellem kl. 7.30 og 12.00

Det er vigtigt, at vi kan få adgang i det nævnte tidsrum. Er det ikke muligt, bedes du kontakte os på telefon 7626 8767 eller pr. mail cwc@samn.dk.

Ved en forgæves kørsel tillægges et gebyr.

Telefonen er åben mandag - torsdag 7.00 - 15.00

Fredag 7.00 - 12.00"

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Annonce