Annonce
AGF

Reaktioner fra årets fedeste fodboldkamp: - AGF forsøger altid at gejle en stemning op

Kamil Grabara løftede i slutminutterne Viktor Fischer fra jorden, og det fik samtlige 22 spillere til at mødes brystkasse mod brystkasse. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
For tredje gang i denne sæson endte AGF og FC København i et større masseslagsmål. I FCK-lejren mener de, at AGF bevidst pisker en stemning op, mens AGFerne undrer sig over, om københavnerne ikke er vant til at møde hold, der spiller for at vinde.

FODBOLD: Det er aldrig kedeligt når AGF møder FC København.

For tredje gang i denne sæson var der ondt blod mellem spillerne i de to klubber. Selv efter kampen, der endte 2-1 til FCK på Ceres Park, var der tumult mellem gæsternes bænk og flere AGF-spillere, særligt Jon Dagur Thorsteinsson.

Kampen var generelt hårdt spillet med mange spilstop, men det var især da Kamil Grabara i slutminutterne løftede Viktor Fischer fra jorden, at tumulten tog over.

Annonce

Avisen har spurgt sig for i begge lejre hvad der skete og hvorfor det ofte ender sådan, når AGF møder FCK.

Jonas Wind, FCK

- AGF prøver altid at gejle en stemning op. Det er på den måde, de er nået langt. Og cadeau for den måde, de gør det på, men det handler om ikke at hoppe med på deres lege. Vi skal være kloge og det synes jeg, vi var indtil til allersidst. Men det var nu godt at se mit hold forsvare hinanden.

De tre seneste kampe mellem AGF og FCK er endt i et masseslagsmål, hvorfor går det sådan hver gang?

- De bygger en stemning op og snakker rigtig meget. De er hele tiden ovre ved dommeren og vil gerne diskutere. Og det bliver man provokeret af nogle gange, og så kommer der konfrontationer, men i dag stod vi fint imod, synes jeg.


Vi spiller for at vinde alle kampe og vi har ikke respekt for nogen hold. Vi spiller ikke på en anden måde fordi det er FCK. Men det kan være, at de ikke er vant til, at der er nogen, der spiller for at vinde hver gang.

Casper Højer Nielsen, AGF


Annonce

Casper Højer Nielsen, AGF

Jonas Wind mener, at I bevidst gejler en stemning op så kampene ender på en voldsom måde. Kan du følge det?

- [lang tænkepause] Nej, det synes jeg ikke ... men det må stå for hans regning, det har jeg ingen kommentar til.

Men er det en del af jeres plan, at kampen skal ende på den måde, den gjorde?

- Næ, det er det ikke. Vi spiller for at vinde alle kampe og vi har ikke respekt for nogen hold. Vi spiller ikke på en anden måde fordi det er FCK. Men det kan være, at de ikke er vant til, at der er nogen, der spiller for at vinde hver gang.

Kamil Grabara hev Viktor Fischer op i trøjen hvilket skabte en større tumult. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce

Viktor Fischer, FCK

Der er flere AGF-spillere, der mener, at du ligger for meget ned. Hvad tænker du om det?

- Ingen ting, rigtigt ... Men jeg tager gerne imod hilsner.

Føler du dig særligt udsat når du spiller i Aarhus?

- Ja, jeg føler, jeg er nødt til at beskytte mig selv lidt

- AGF er et hold, der gerne vil skabe kampe, der er dramatiske og hårde. De er verbale og hårde i tacklingerne. Og kan man håndtere det og stadig spille rundt om dem, så har man gode chancer mod dem. Men de har en særlig stemning i deres hold. Man skal hele tiden være på mærkerne og oppe på dubberne.


Jeg ved ikke hvor mange steder, der kan piskes sådan en stemning her op. Så det vil være forkert af mig at sige, at jeg gerne vil have noget andet.

David Nielsen, cheftræner i AGF


Annonce

David Nielsen, AGF

- Det er den fedeste fodboldkamp, der spillet i år. Og den med den højeste intensitet. De tal, vi har nede på vores computer, er ikke set før i år. Og mit hold var en stor del af, at det blev så intenst, og det er jeg super glad for. Jeg er godt tilfreds med at have mit hold tilbage.

- Aarhus har været et sted hvor FC København er vant til at komme, parkere bussen, spille en kamp og gå igen med tre point uden at bruge mange kræfter. Men på grund af det, vi har gjort som klub, så er det her blevet en rivalisering. Og det er dén rivalisering, vi kan se på banen. Og det er et tegn på, at vi har flyttet os.

Er du glad for, at kampen endte med det virvar, der var, eller blev det for meget til sidst?

- Jeg ved ikke hvor mange steder, der kan piskes sådan en stemning her op. Så det vil være forkert af mig at sige, at jeg gerne vil have noget andet. Mit hold har i to år spillet i en symbiose med vores fans, og vi spiller den slags fodbold, folk godt kan lide at se i den her by. Og derfor bliver energien så høj.


Det er sådan her, alle fodboldkampe bør være - det var sjovt.

Jon Dagur Thorsteinsson, AGF


Annonce

Jon Dagur Thorsteinsson, AGF

Hvad skete der mellem dig og FCKs bænk efter kampen?

- Jeg vil ikke tale om det, beklager.

Men det var meget intenst til sidst, kan du beskrive atmosfæren?

- De sidste ti minutter lå de ned i otte-ni minutter, så vi fik ikke rigtig spillet 90 minutters fodbold i dag. Men sådan er det nogle gange mod dem ...

- Det er to gode hold, der møder hinanden og som kæmper om de samme pladser i tabellen. Det er sådan her, alle fodboldkampe bør være - det var sjovt.


Jeg lyver ikke når jeg siger, at jeg godt kan lide AGF. Men når vi spiller mod hinanden, så er der ingen, jeg hellere vil slå.

Jeg Stage, FCK


Annonce

Jens Stage, FCK

- Når vi er herinde på stadion, så kan århusianerne og jeg ikke lide hinanden. Men så længe, vi lægger det når kampen er slut, så har jeg det fint med, at der bliver givet og taget lidt.

- Der var mange følelser på spil, og jeg tror, at fansene var med til at puste til ilden. Det gør kampene mere underholdende, at de er tilbage, men spillerne skal også lige vænne sig til en anden tænding.

De seneste tre kampe, I har mødtes, er det endt sådan her. Hvorfor det?

- Fordi vi spiller utrolig tætte fodboldkampe. Og så er der nogle ting internt mellem nogle forskellige ...

Du virkede også selv tændt i dag?

- Ja, jeg lyver ikke når jeg siger, at jeg godt kan lide AGF. Men når vi spiller mod hinanden, så er der ingen, jeg hellere vil slå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bagud med 18 point fem minutter før tid: Utroligt comeback giver Bakken Bears matchbold

Aarhus

Nyt testcenter åbner i midtbyen

Aarhus For abonnenter

Børnetøj på 63 reoler: Lille Nor bugner af genbrugsguld

Annonce