Annonce
Livsstil

Reality Check: I stødet til en munter aften

####¤¤

Spillets navn er det engelske udtryk for, hvad der sker, når en påstand møder virkeligheden. Elementet kendes fra spil som Ego og Det Dårlige Selskab, hvor det gælder om at luske pinligheder eller hemmeligheder ud af sine modstandere. I dette spil er tilføjet en helt særlig form for afstraffelse i form af en ”taser”, altså en lille 9V strømpistol, som rundens ”bøddel” kan tildele ufarlige, men mærkbare, elektriske stød med.

På grund af taseren kan spillet absolut ikke anbefales til små børn, og vi satte derfor familiens 20-årige datter til at teste spillet i forbindelse med en julefrokost sammen med venner af begge køn.

Spillet er meget simpelt og hurtigt at lære. På skiftet læses kort op med et udsagn, for eksempel ”Hvem taler mest uden at lytte til andre?” Deltagerne stemmer hemmeligt om, hvem af de tilstedeværende, det passer bedst på. Kortene har point fra -1 til +1, og vinder er den, der får flest point, uanset antallet af kort. Spillets muntre tvist er, at nogle af kortene er ”stødkort”, hvor vinderen i stedet for et kort, får tildelt et stød på underarmen.

Designet er godt, selv om flere af farverne på kortene er så tæt på hinanden, at de kan være svære at skelne i dunkel belysning. Jo flere runder, man kan spille, jo sjovere er det, så det er et plus, at runderne er så korte. Det er sjovt at få stød og giver en god stemning omkring bordet. De hurtige runder gør spillet velegnet til en festlig ungdomsaften, og heldigvis er der mange kort, så man kan spille spillet flere gange.

Hvis Reality Check skal udsendes i en ny udgave, foreslår testspillerne en mulighed for at lave egne kort, at pointsystemet ændres, så man kan få flere point, at der er checkpoint halvvejs i spillet, at spørgsmålene opdeles i kategorier … og flere konsekvenser for den, der taber.

De syv testspillere gav spillet fra tre til fem stjerner, hvilket gav et gennemsnit på 3,785. Da fire af dem gav fire stjerner, ender bedømmelsen på et beskedent firtal.

(GameInventors, Fra 15 år, 3-8 spillere, 349,95 kroner)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det bliver ved og ved…

I den nyeste spareplan i Aarhus på socialområdet fortsætter den nedadgående spiral med fornyet styrke. Høringsmaterialet slår fast, at der er gennemført mindst 20 procent besparelser over de seneste 10 år. Samtidig er det også en kendsgerning, at der på området for voksne med handicap eksempelvis er kommet 10-20 procent flere borgere med behov for støtte og hjælp. Det hænger ikke sammen! Lad os antage, at der kom 10 procent flere opgaver i borgmesterens afdeling, 10 procent flere børn og unge, 10 procent flere ældre osv. Ville svaret fra byrådet så være, at løsningen var at lave en besparelse på 20 procent? Næppe! Det vil det selvfølgelig ikke, fordi de opgaverne er vigtige – de mennesker, der skal modtage ydelserne fra kommunen, er vigtige. Anderledes ser det ud på det sociale område. Logikken er simpelthen en anden, ikke særlig logisk, men alligevel. Siden 2009 har der været den ene besparelse efter den anden, hvad enten det har været Aarhus Kommunes egne besparelser, eller det har været kommunerne i Midtjylland, der sammen har besluttet dem. Vi overdriver ikke, når vi siger, at det er mindst 20 procent, der er besparet i de forgangne 10 år. Det betyder selvfølgelig noget. Det betyder dårligere livskvalitet for de mennesker, der kunne have fået en ordentlig hjælp. Det betyder et langt dårligere arbejdsmiljø for de socialpædagoger, der skal levere et fagligt kvalificeret stykke arbejde. Man kan bare se på sygefraværets stigning i det seneste år. Jeg er desværre ikke overrasket. Det betyder også, at den store gennemstrømning af medarbejdere vil fortsætte og tage til, fordi det helt enkelt er umulige arbejdsvilkår, byrådet tilbyder sine medarbejdere. Manglende tilbud, kvalitet, evne til at leve op til krav fra socialtilsyn og andre, der vurderer kvaliteten på området. Så det ville klæde byrådet at behandle det sociale område som alle andre. Nemlig, at flere opgaver ikke udløser sparekrav, tværtimod. Byrådet er byråd for ALLE borgere i Aarhus! Det ville klæde byrådet at leve op til denne forpligtigelse.

Byudvikling

Politikere til 450 debatlystne århusianere til borgermøde: Aarhus vokser, om vi vil det eller ej

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];