Annonce
Debat

Red klubberne og vores børns trivsel

skolerskoleklubklubberfritidsklubnex
Annonce

Aarhus byråd har begået en fejl ved at flytte alle klubber ind på skolerne. I Øgaderne stuves børnene sammen på Samsøgades Skole, og i Holme mister de deres elskede heste.

Til borgermøde i Midtbyklubben på Nørre Alle var det en tilståelsessag fra politikerne fra Aarhus Byråd, at det er en ren sparerøvelse at tvangsflytte byens klubber ind på folkeskolerne.

Det blev besluttet, uden at høre forældre, klubber eller skoler. De blev meget overrasket, fordi det i den oprindelige forligstekst stod, at klubber skulle flytte ind på skoler, hvor det gav mening. I det endelige forlig var teksten ændret til, at alle byens klubber skal flytte ind på skolerne. Jeg kan godt forstå, at borgerne føler sig ført bag lyset og snydt.

Midtbyklubben har børn primært fra Samsøgades Skole, men også Elise Schmidt og Lauersens Realskole. Efter skole har børnene masser af muligheder for at udfolde sig i fantastiske lokaler i baggården på Nørre Alle med klatrevæg, køkken, basket, spil etc. Imens de venter i trygge pædagogiske rammer på, at deres forældre kommer hjem. De rammer har de ikke på skolen.

Børn og unge har brug for meningsfulde fællesskaber uden for skolen. Miljøskiftet om eftermiddagen giver mulighed for nye relationer og mere "fri tid" til at blive mødt af andre mennesker. Forskere taler om "skolernes motivationskrise", og mere tid i skole er ikke motiverende. Det sagde børnene også til borgermødet; de gider ikke være i skolen hele dagen! Ligesom børn fra privatskolerne ikke vil komme i en klub på Samsøgades Skole.

Klubben har også en vigtig rolle i forhold til ca. 60 procent på friplads, hvor mange børn kommer fra andre distrikter, særligt Aarhus V. At nedlægge klubben vil betyde flere børn på gaden uden pædagogiske opsyn og giver et større pres på Børnenes Jord, der er beskåret til kun én pædagog.

I Holme ser det ud til, at Klubben Holme Vestergård mister de 10 heste, som børnene elsker og giver en helt særlig modning og læring. Især børn, der har det svært, kan have gavn af, at omgås dyr. Klubben har også en BMX-bane og andre vigtige udendørsaktiviteter.

Skal børn virkelig stavnbindes til folkeskolen hele dagen? Først med længere skoledage og nu i klub? Lyt til børnene, forældrene, pædagogerne og lærerene. Der er brug for lokale løsninger, som vi brænder for i Alternativet. Vi tror ikke på "top down"-løsninger, der skal gælde for alle.

Politikerne siger, at de ikke vil åbne forliget. I 2012 ville man lukke Rundhøjskolen. Den beslutning ændrede man. Det kan man igen.

Kære byråd. Red klubberne og vores børns trivsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Endnu en skoleelev er smittet med corona: 32 børn og seks medarbejdere sendt hjem

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Aarhus

30-årig dømt for at sætte ild til overbos lejlighed: - Et rent held at ingen kom til skade

Annonce