Annonce
Livsstil

Redaktørens klumme: Landevejens ukendte guld

Denne sommer byder på ferie to steder i landet, som jeg ikke kender så meget til. Og det kan godt betyde, at mit hjem bliver endnu mere proppet. Skal jeg til en by eller en ø, som jeg ikke kender, så har jeg som regel sørget for lige at tjekke, om der er nogle spændende kunsthåndværkere i omegnen. Det er jo ret nemt, men det, der giver mest, er at finde vejboder rundtomkring i landet, hvor man kan erhverve kunst for næsten ingen penge.

For nogle somre siden drejede jeg forkert i Svendborg og endte op ad en ukendt, eventyrlig gade med brosten, pastelfarvede huse og frodige stokroser, der nærmest bukkede som velkomst. Her lå en gadebod med den listige kombination af sjældne krydderurter og hjemmedrejet keramik. Jeg investerede i en lille krukke med glasur som en blågrå himmel, hvori der var en cubansk oregano.

Cubanerens stængler og blade stinker af oregano ved mindste berøring, men er samtidig tykke som en sukkulents. Han fik et af husets mest fremtrædende placeringer i vindueskarmen tæt ved spisebordet.

Annonce

Men fanden tog op mod jul ved ham, så han blev nødt til at støtte sig op ad vinduet for ikke vælte. Løsningen har været at tøjre den mere end en meter lange stængel med silkebånd i vindueshaspen.

Ved siden af står en sten, som er malet som et af Læsøs tanghuse, altså hvidt med sort bindingsværk, grønne døre og vinduer og så et tangtag malet med sort og bronzefarve. Jeg er ret pjattet med den sten, som stod sammen med cirka en snes sten i alle størrelser på et havebord på en af Læsøs veje mellem markerne i den varmeste sommer i 2018.Skal jeg til en by eller en ø, som jeg ikke kender, så har jeg som regel sørget for lige at tjekke, om der er nogle spændende kunsthåndværkere i omegnen.

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Slagter Kruse lukker efter 132 år: - Det er vemodigt, men også en lettelse

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Aarhus

Mandagens coronatal: Nye smittede holder sig under 100

Sport

Sara Slotts karriere slutter med styrt i OL-semifinalen

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Livsstil

Velbekomme: Sådan griller du makrel

Alarm 112

Kvinde forsøgte at sælge telefon - men blev mødt af køkkenkniv

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Østjylland

Slap dog lige en lille smule af: Humoristiske trafikskilte skal få bilister til at slippe speederen på de små sommerhusveje

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede mest i Randers-nederlag

Aarhus

4 mulige historier - Du bestemmer, hvilken der skal laves journalistik på

Annonce