Annonce
Livsstil

Redaktørens klumme: Bunketænkning

For lidt over halvanden uge siden fik jeg en havemand m/k. Sådan en har jeg ønsket mig i mange år. Og jeg kan aflønne hende ved at overføre penge - 100 kroner - pr. uge uden at bryde nogen skatteregler.

Yngste datter på 12 år fjerner ukrudt i vores have. Især de groglade mælkebøtter, der møver sig op i fugerne mellem fliserne, lige så snart temperaturen kommer over frysepunktet. Eftersom hun har et godt blik for detaljer, har hun også nemt ved at lære, hvad der er ukrudt, og hvad der er spirende blomster.

Således ved hun, at en lille plante med takkede blade i en grålig nuance er en valmue på vej, og at den skal have lov til at blive stående og gro. Og så bliver ukrudtet ellers sorteret i bunker til gavn for genboernes kaniner, som bliver trakteret med en portion mælkebøtter.

Annonce

Motivationen til at tjene sine egne penge er høj, for hun har tidligere hentet to børn, der også bor på vores del af gaden, et par gange om ugen, men da deres mor fik nye arbejdstider, forsvandt indtægtsgrundlaget. Og det er jo ikke så godt, når man har fået et forbrug.

Engang kaldte man det nok lommepenge for at gøre nogle tjenester derhjemme. Sådan var det i hvert fald, da jeg var barn. Nu er det et job.

Og hun er god til det.

Spørgsmålet er så, hvad hun siger, når hun finder ud af, at det er sæsonarbejde ... Nå, der er mange mælkebøtter endnu, inden vi når dertil.

Yngste datter på 12 år fjerner ukrudt i vores have. Især de groglade mælkebøtter, der møver sig op i fugerne mellem fliserne, lige så snart temperaturen kommer over frysepunktet. Eftersom hun har et godt blik for detaljer, har hun også nemt ved at lære, hvad der er ukrudt, og hvad der er spirende blomster.Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over Viby-sagen: Derfor endte drabsmand med 12 års fængsel for at stikke sin eks-hustru ihjel

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

50 år som dronning: Jubilæum fejres med to ture i karet, hyldest på Rådhusets balkon og folkefest i Mindeparken

Byudvikling For abonnenter

Kommunen takker nej til milliongave fra bygherre: Tvivl om juraen nulstiller aftale

Debat

David Nielsen betalte prisen: Og nu er løsningen på AGF's krise åbenbart et seminar

Aarhus For abonnenter

Aarhus var i akut mangel på stemmetællere: Så fandt kommunen en løsning

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Alarm 112

Så faldt dommen i Viby-knivstikkeri: Der var tale om drab - og straffen kunne have været højere

Aarhus For abonnenter

Bag om myten: Er Botanisk Have en voldtægtsmagnet som kvinder bør undgå om natten?

Alarm 112

Fireårig datter ville gerne se sin mor: - Storebror måtte forklare, at far havde stukket hende ned, og at de ikke ville se mor igen

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Byudvikling

Aarhus Havn er årsag til 17.000 job: Sådan er havnen kommet frem til tallet

AGF For abonnenter

David Nielsen fyldte mere på gangene i AGF, end de fleste lige aner - og derfor bliver hverdagen med en ny cheftræner også en helt anden nu for klubben, spillerne og fansene

AGF

AGF-duo klar til U21-landsholdet - men Hausner er forbigået

Annonce