Annonce
Livsstil

Redaktørens klumme: Feriebarnet

Hanne Frette. Foto: Vibeke Volder

Han fortalte spøgelseshistorier, så jeg ikke kunne sove om natten, når vi lå i hver sin seng i soveværelset. Han hældte en hel spand iskoldt vand ud over mig, efter at jeg havde ramt ham med en slatten vandballon til vandkamp i haven. Han spiste mit kød og hældte sine grøntsager over på min tallerken, for ifølge ham kan piger - og navnlig dem, der er et år yngre - sagtens klare sig uden kød. Mens han derimod skulle have kød for at blive en mand.

Min fætter Flemming fra Jylland var hvert år feriebarn hos os. Og hvilke dage, for som enebarn var det hårdt at skulle dele alt lige fra opmærksomhed til slik med sin fætter, der heller ikke har nogen søskende.

Til gengæld var der dobbelt op på opfindsomhed og utyskestreger. Et af vores glansnumre var at støvsuge badeværelset for toiletpapir og så spændt vente på reaktionen, der aldrig udeblev. Mere end én gang er min far kommet hoppende ud af huset med bukserne nede højt brølende, mens vi grinende flygtede ned i vores legehus i den anden ende af haven.

Annonce

Mange af de ”farlige” minder synes ret banale nu, men det var stort, da min fætter åd to store poser salmiaklakrids i smug og brækkede sig i sengen hele natten. Eller da han påstod, at han ikke blev vasket derhjemme og derfor heller ikke skulle det på Fyn.

Men det, jeg husker allerbedst, er fornemmelsen af at være en mere. Pludselig var man to. Og det er mange, når man er vant til at være alene. Min fætter var altså højere (og flottere!) end alle mine legekammerater fra skolen og vejen, fordi han jo var ET år ældre, som i barndommen betyder alt. Jeg sled sætningerne ”Mig og min fætter” og ”Det er min fætter” hurtigere end mit tøj i løbet af den årrække, hvor han boede hos os om sommeren.

Derfor glæder jeg mig i dag over, at vi de seneste mange år har haft besøg af mine døtres kusine, som også i år har meldt sin ankomst.


Et af vores glansnumre var at støvsuge badeværelset for toiletpapir og så spændt vente på reaktionen, der aldrig udeblev.

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Slagter Kruse lukker efter 132 år: - Det er vemodigt, men også en lettelse

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Aarhus

Mandagens coronatal: Nye smittede holder sig under 100

Sport

Sara Slotts karriere slutter med styrt i OL-semifinalen

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Livsstil

Velbekomme: Sådan griller du makrel

Alarm 112

Kvinde forsøgte at sælge telefon - men blev mødt af køkkenkniv

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Østjylland

Slap dog lige en lille smule af: Humoristiske trafikskilte skal få bilister til at slippe speederen på de små sommerhusveje

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede mest i Randers-nederlag

Aarhus

4 mulige historier - Du bestemmer, hvilken der skal laves journalistik på

Annonce