Annonce
Debat

Reformplanen dumper: Regeringen løser ikke det akutte problem

"Den socialdemokratiske regering fører en politik, der svækker beskæftigelsen. Siden socialdemokraterne overtog regeringsansvaret i 2019, har de hevet mere end 10.000 personer ud af arbejdsmarkedet", skriver Michael Aastrup Jensen. Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

DEBAT: Det går godt for dansk erhvervsliv, og økonomien buldrer derudad, men vi er nødt til at skaffe flere hænder, og det haster.

Der er mangel på arbejdskraft i flere brancher. Hjulene går i stå, hvis ikke danske virksomheder har adgang til de hænder og hoveder, som de har brug for. Det koster dansk vækst. Og det svækker muligheden for at prioritere vores fælles velfærd og den grønne omstilling nu og på lang sigt.

Med andre ord får vi færre penge til velfærd, hvis ikke vi nu sætter ind med en reform, der sikrer, at virksomhederne har de hænder, de har brug for.

Annonce

Den socialdemokratiske regering fører en politik, der svækker beskæftigelsen. Siden socialdemokraterne overtog regeringsansvaret i 2019, har de hevet mere end 10.000 personer ud af arbejdsmarkedet. Det betyder en reduktion i velstanden på 14 milliarder kroner, svarende til cirka 10 gange det beløb, som regeringen har lagt op til, at der skal forhandles om i finansloven.

Desværre er regeringen nødt til at se i øjnene, at hvis ikke vi afhjælper det akutte problem, så bliver Danmark markant fattigere.

Selvom vi hilser udspillet om lavere dimittendsats velkommen, er det alligevel bemærkelsesværdigt, at beskæftigelsesministeren 28. november 2019 på et spørgsmål om, hvor mange midler der anvendes på at få dimittender i arbejde, stillet af Venstre i forsknings- og uddannelsesudvalget, skrev følgende: "Jeg vil gerne understrege, at det ikke er regeringens holdning, at der skal skæres i dagpengesatsen for dimittenderne. Det kan gøres mere intelligent".

Regeringens udspil til at få flere i arbejde rummer fine elementer, men det kan ikke stå alene, og derfor er det nødvendigt, at vi får kigget på, hvordan vi bedst muligt undgår, at virksomhederne mangler hænder.

Vi har tidligere og fortsætter med løbende at anvise muligheder for at få flere i arbejde eller fastholde dem, der kan og vil arbejde mere. Desværre er regeringen nødt til at se i øjnene, at hvis ikke vi afhjælper det akutte problem, så bliver Danmark markant fattigere.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Vibeke ville bare bruge MitID: Så dukkede Mortens fortrolige oplysninger pludselig frem

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Byudvikling For abonnenter

Træt torv skal friskes op: Mere grønt, røde bænke og granitbelægning - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Sport

Skanderborg Aarhus-spiller overvejer karrieren efter problemfyldt sæson

Østjylland

Søndag aften begynder en måneds vejarbejde på motorvejen mellem Randers og Aarhus: Her er planerne for trafikken

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Aarhus

Nyt gulvtæppe på rådhuset: Aarhus Kommune kan spare millioner ved at vælge nyt tæppe fra lokalt firma

Byudvikling For abonnenter

Molslinjen er væk og tilbage står et mærkeligt tårn: Hvad er det? Og får det lov at overleve, når Aarhus Ø kommer buldrende?

Debat

Boringsnære beskyttelsesområder har konsekvenser: Vi ønsker en korrekt beregnet erstatning, så vi kan komme videre

Byens Bedste

Kom med dit bud: Hvem skal være med i Byens Bedste?

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Aarhus

DSB afprøver nyt venteområde: - Der var mangel på ventepladser

AGF For abonnenter

Analyse: AGF sluttede ét sølle point over nedrykningsstregen, og derfor venter der et stort arbejde i sommerens transfervindue

Alarm 112

Stjal parfume i Magasin lørdag - søndag blev de udvist af Danmark i seks år

Annonce