Annonce
Debat

Regeringen har ingen svar på problemerne i sundhedsvæsenet: Men der er brug for handling nu

"Det nytter ikke noget at love 2000 flere sygeplejersker til danskerne, som statsministeren gjorde før sidste folketingsvalg, når vi i dag kan konstatere, at det er svært at rekruttere. Her skal grundlaget være i orden", skriver Michael Aastrup Jensen. Arkivfoto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

DEBAT: Selvom sundhedsvæsenet er under pres, insisterede statsministeren i sin nytårstale på, at tiden ikke er inde til en reform af sundhedsvæsenet. Desværre hører vi om et meget stort arbejdspres og dårligt arbejdsmiljø i flere dele af sundhedsvæsenet.

Selvom sundhedspersonalet er dygtigt, er der brug for handling nu og hellere i dag end i morgen. Jeg mener, vi skal sætte alt ind på at gøre et godt sundhedsvæsen bedre, så vi også i fremtiden kan tilbyde et godt, trygt og nært sundhedsvæsen.

I Venstre ønsker vi et bedre og mere sammenhængende sundhedsvæsen tættere på borgerne. Hvor en høj kvalitet er tættere på borgeren.

Annonce

Samtidig vil vi give de mange, der i dag står over for at blive forældre, flere rettigheder og mere frihed. Fokus skal være på den fødende, barnet og familien frem for på systemet.

Derfor har vi fremlagt et forslag, hvor vi bl.a. investerer i nye sundhedshuse, så hjælpen opleves tættere på, og hvor man mødes af en høj kvalitet. Derudover ønsker vi et ordentligt grundlag for at skabe svar på, hvorfra personalet i sundhedsvæsenet skal komme fra.

Det nytter ikke noget at love 2000 flere sygeplejersker til danskerne, som statsministeren gjorde før sidste folketingsvalg, når vi i dag kan konstatere, at det er svært at rekruttere. Her skal grundlaget være i orden.

Samtidig ønsker vi at gøre op med de store problemer, som mange danskere oplever i forbindelse med at finde en læge. Den manglende lægedækning i Danmark skal vi have løst nu og her. Derfor har vi fremlagt et udspil, der skal sikre en bedre lægedækning i Danmark, med en målsætning om 5000 praktiserende læger i 2035.

Samtidig vil vi give de mange, der i dag står over for at blive forældre, flere rettigheder og mere frihed. Fokus skal være på den fødende, barnet og familien frem for på systemet.

Vi har præsenteret syv forslag til at give fødende mere frihed og flere rettigheder, heriblandt muligheden for at vælge frit mellem offentlige og private tilbud til ukomplicerede fødsler og ret til at have den samme ansvarlige jordemoder. På den måde sikrer vi både stabilitet og tryghed.

Annonce
Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Livsstil For abonnenter

Tegnestue på kajkanten: Anders er med i kampen om at designe Danmarks næste klassiker

Byudvikling

Beboerne stemt ned: Boligblokke skal jævnes med jorden

Debat

Stiften mener: Hvor mange skal dø, før kommunen vil sikre havnen?

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Erhverv For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 10 til 1

Debat

Byudviklingen løber amok i Risskov: Vi glæder os til at se, hvad du dur til, Steen Stavnsbo

Aarhus

På trods af corona og isolation: Sexsygdom spreder sig i Aarhus

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Alarm 112

Voldsomt færdselsuheld i nat på E45: Lastbil bragede ind i bil på nødsporet

Aarhus For abonnenter

Skoler og institutioner under ekstremt pres: Flere steder er mere end halvdelen af de ansatte ramt af sygdom

Aarhus

Er dit navn på listen? Se de 50 mest populære navne i Aarhus

Annonce