Annonce
forside

Regeringen vil have samme parkeringsregler i hele landet

Justitsministeren ønsker ens parkeringsregler over hele landet. Samtidig vil han fordoble bøden for at parkere på en handicapplads eller foran indkørslen til et hus.

Der er brug for mere gennemskuelige og ensartede parkeringsregler for hele Danmark, mener regeringen.

Annonce

Justitsminister Morten Bødskov (S) fremsætter derfor onsdag et nyt lovforslag, som skal forenkle reglerne for landets bilejere.

»Jeg tror, at mange danskere fra tid til anden har oplevet, at det kan være vanskeligt at forstå og overholde parkeringsreglerne. Derfor er jeg glad for, at der med forslaget kan skabes større gennemskuelighed, når det kommer til parkering,« udtaler han i en skriftlig kommentar.

Med forslaget lægges der blandt andet op til bedre skiltning på private parkeringspladser og regler for, hvor mange p-bøder den samme overtrædelse kan udløse. Hvis lovforslaget bliver vedtaget, får kommunerne mulighed for at give op til tre bøder for samme overtrædelse - det skal blandt andet løse problemer med bilister, som parkerer ulovligt ved lufthavne eller banegårde for at spare parkeringsafgiften.

Samtidig vil Morten Bødskov gøre op med lokale parkeringsregler, så der bliver ens regler over hele landet. I dag risikerer man at få en parkeringsbøde for at parkere med to hjul på fortovet i en kommune, mens parkeringen kan være tilladt i nabokommunen. Og det skaber unødig forvirring, mener justitsministeren, som altså derfor vil skabe ens regler over hele landet.

Samtidig lægger han op til, at private parkeringspladser skal opfylde regler for skiltning, hvis de skal kunne udskrive p-afgifter.

Som en del af lovforslaget vil regeringen også straffe bilister, der parkerer ulovligt på handicappladser. Det skal, hvis lovforslaget vedtages, fremover koste 1.020 kroner mod 510 kroner i dag.

Det samme gælder for bilejere, der parkerer vognen foran indkørslen til en ejendom.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce