Annonce
Aarhus

Regeringens nye varslingssystem får positiv respons fra erhvervslivet

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) præsenterede lørdag regeringens nye varslingssystem. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix)
Lørdag præsenterede sundhedsminister et nyt varslingssystem for coronavirus. Et tiltag, der får positive ord med på vejen.
Annonce

AARHUS: Lørdag middag kunne sundhedsminister Magnus Heunicke løfte sløret for et nyt varslingssystem, der skal være med til at give en større klarhed og gennemsigtighed i forhold til coronavirussen i Danmark.

Varslingssystemet indeholder fem niveauer og skal give et bedre indblik i hvornår de forskellige restriktioner træder i kraft.

Lige nu befinder Danmark sig på det tredje risikoniveau, lød det fra ministeren, da han præsenterede det nye system og de fagpersoner, der havde været med til at udvikle.

Blandt andet tre professorer fra Aarhus Universitet.

Det nye initiativ er blevet godt modtaget i det danske erhvervsliv. I løbet af lørdagen har flere af de store erhvervsorganisationer rost tiltaget.

I en pressemeddelelse lyder det blandt andet fra Dansk Industri.

- Smitten kan udvikle sig pludseligt og alvorligt, og derfor er der også brug for restriktioner og rettidig omhu, så vi undgår den udvikling, vi ser i rigtig mange andre lande. Det har vi stor forståelse for. Men det er fuldstændig afgørende for virksomhederne, at der er mest mulig gennemskuelighed og forudsigelighed i håndteringen, så virksomhederne og deres medarbejdere kan indrette sig i tide. Derfor er det en virkelig god nyhed i en mørk tid, at vi nu får et nationalt varslingssystem for coronakrisen. Det har vi arbejdet for længe, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, Dansk Industri.

Annonce

Positivt erhvervsliv

Dansk Erhverv har også meldt sig med rosende ord til systemet.

- Det er meget positivt, at regeringen nu kommer med sin model. Dansk Erhverv har længe kæmpet for en varslingsmodel, for det har danske virksomheder hårdt brug for i denne tid. Der er brug for mere forudsigelighed og transparens. Jo bedre man kender farvandet og vejrudsigten foran sig, jo nemmere er det nu engang at navigere. Danske virksomheder er gode til at omstille sig, ingen tvivl om den sag, men når tingene bliver så uforudsigelige, som det har været tilfældet det seneste cirka halve år, så er det en svær øvelse, siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.


Det er meget positivt, at regeringen nu kommer med sin model. Dansk Erhverv har længe kæmpet for en varslingsmodel, for det har danske virksomheder hårdt brug for i denne tid. Der er brug for mere forudsigelighed og transparens.

Brian Mikkelsen


Den tidligere økonomi- og erhvervsminister tilføjer, at han ser frem til at være med til at gøre systemet endnu mere brugbart.

- Systemet og tankegangen er rigtig god, men der er ting, som jeg tror, vi med fordel kan kigge nærmere på sammen. For eksempel må modellen gerne blive lidt mere præcis. At vi inden for de fem niveauer kan blive mere eksakte på hvor mange smittede, indlagte og så videre, der skal til, for vi er på det ene eller det andet niveau. Det vil også være brugbart, hvis vi ved, hvor længe en tendens skal være op- eller nedadgående, før der bliver skruet op eller ned i niveau, lyder det fra Brian Mikkelsen.

Annonce

Jo mere præcist, desto bedre

Horesta, som er den danske brancheorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, mener, at varslingssystemet giver et godt grundlag for en videre dialog.

- Jo mere præcise restriktionerne kan blive, jo større sundhedsfaglig værdi vil det have - og samtidig med så få økonomiske konsekvenser som muligt. Turisme- og oplevelseserhvervet er hårdt ramt af en lang række restriktioner, som har haft store konsekvenser for virksomhederne og har ført til, at mange danskere har mistet deres arbejde. Med dette indblik i regeringens værktøjskasse kan vi nu i langt højere grad bidrage med viden om den betydning og konsekvens, restriktionerne har, når de bliver ført ud i livet. Så effekten bliver størst mulig, og konsekvenserne færrest mulige, siger politisk direktør ved Horesta, Kirsten Munch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Ny sportslig chef på plads i AGF: - Jeg har set flere hundrede kampe på Fredensvang

Annonce