Annonce
Debat

Regeringsmagt har en pris

Christian Juhl

Politik: Bertel Haarder skoser 6. februar i avisen Danmark Mette Frederiksen, fordi hun vil komme til at give indrømmelser på udlændingeområdet, hvis hun vil være statsminister.

I det spørgsmål tror jeg Bertel Haarder har ret.

Men man skal som bekendt ikke kaste med sten, når man selv bor i et glashus, Bertel Haarder.

Den nuværende Venstre-regering har for at beholde regeringsmagten måttet lade sig trække rundt i manegen af Dansk Folkeparti i det ene groteske forslag efter det andet.

Lad mig blot nævne enkelte af den nuværende regerings beslutninger, der har til formål at ydmyge og gøre det svært for udlændinge at være en del af det danske samfund:

En opstrammet integrationsydelse, der skaber børnefattigdom i de familier, der skal leve af den.

Krav m at afviste asylansøgere skal bo på en øde ø, og krav om at børn skal opholde sig under skadelige vilkår i udrejselejrene.

Krav om, hvilken hovedbeklædning man må gå med, hvilken mad man må spise i daginstitutioner, og om man skal give hånd.

Stop for modtagelse af Danmarks andel af FNs kvoteflygtninge. Det er syge, gamle og enlige mødre med børn, som FN udvælger i flygtningelejrene blandt de allermest udsatte.

Det er politik, som Bertel Haarder ville have afvist for bare få år siden, men som har været prisen for, at Lars Løkke Rasmussen har kunnet være statsminister.

Prisen er høj, når man vil basere en regering på Dansk Folkepartis stemmer.

Hvis muligheden opstår efter en valg, skal vi hurtigst muligt have annulleret flest mulige af de mere end 100 kyniske og inhumane beslutninger, som Bertel Haarder og hans regering har taget.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

AGF For abonnenter

Hvert talent bærer sit eget ansvar i AGF: Ingen får gratis minutter

Annonce