Annonce
forside

Regeringspartner om kampagne: Venstre taler med to tunger

Liberal Alliances Joachim B. Olsen mener, at Venstre taler med to tunger i sin landsdækkende kampagne.

I en ny landsdækkende reklamekampagne fremhæver Venstre, at der siden 2001 er tilført 75 milliarder kroner mere til velfærden.

Kampagnen møder kritik fra flere kanter. Blandt andet fra regeringspartneren Liberal Alliance, skriver Berlingske tirsdag.

Ifølge Liberal Alliances finansordfører, Joachim B. Olsen, taler Venstre "med to tunger".

- Der er desværre en meget stor skyggeside af de 75 milliarder kroner, som Venstre praler med.

- Nemlig at man overskred demokratisk vedtagne budgetter og brugte flere penge end aftalt, hvilket var med til at overophede dansk økonomi, så vi blev ramt ekstra hårdt af krisen, siger Joachim B. Olsen til Berlingske.

Kritikken går primært på, at en væsentlig del af de 75 milliarder kroner ikke stammer fra politiske initiativer, men store budgetoverskridelser i den offentlige sektor gennem 00'erne.

Det bidrog til overophedningen i dansk økonomi ifølge Rangvid-udvalget og forværrede landets situation i finanskrisen. Ifølge den liberale tænketank Cepos løb budgetskreddet dengang op i 30 milliarder kroner.

- Det overforbrug er ikke noget at være stolt af som borgerligt-liberalt parti, siger Joachim B. Olsen.

- Man kan ikke sige begge ting på samme tid. Venstre er selv skyld i, at man gør sig sårbar over for anklager om hykleri. Man taler med to tunger, og det er ikke kønt.

Kristian Jensen, der er finansminister og næstformand i Venstre, kalder kritikken for "noget vrøvl".

- Det er rigtigt, at det her var en overskridelse dengang, og at det var meget alvorligt, siger finansministeren til Berlingske.

- Men fordi vi har gjort de ting, som vi har gjort, kan det i dag rummes på en holdbar måde, som er finansieret, og som er afbalanceret i forhold til de konjunkturer, der er. Det var økonomien desværre ikke i 00'erne, men det er den nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce