Annonce
Østjylland

Region Midtjylland bygger syv nye testcentre

I løbet af oktober og november opføres syv nye covid-19-testcentre i Region Midtjylland. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Fra midt oktober til midt november skyder nye testcentre op i lige så mange midtjyske byer. Centrene skal erstatte de hvide telte, inden vinteren sætter ind, og skal teste både borgere med og uden symptomer på covid-19.
Annonce

Regionen: Region Midtjylland bygger syv nye testcentre, der skal tilbyde test til borgere både med og uden symptomer på COVID-19. Hidtil har de to testtyper holdt til på forskellige adresser.

Sammenlægningen betyder blandt andet, at der nu bliver oprettet faste testcentre i Randers, Horsens og Holstebro.

- De tre testcentre betyder en mere ligelig geografisk fordeling af testcentrene og er en klar forbedring for de, der skal testes, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Annonce

Telte pakkes ned

Sammenlægningen betyder også, at de hvide telte bliver pakket sammen og afløst af vintersikre pavilloner, der giver borgere og personale væsentligt bedre forhold.

- Telte kan være gode nok om sommeren, men som situationen er nu, skal testcentrene fungere indtil udgangen af 2021. Det betyder flere omgange regn, rusk og lave temperaturer, og derfor skal der nogle bedre og mere permanente bygninger til, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

I de nye testcentre er det fortsat muligt både at bestille tid til drive-in-test og gående test.

Når man ankommer, skanner man sit sundhedskort, får at vide, hvor man skal gå/køre hen, bliver testet og tjekker senere svaret på sundhed.dk.

Annonce

Sikker sammenlægning

I indretningen af de nye testcentre bliver der taget højde for, at der kommer borgere både med og uden smitte. Det sker dels ved at teste smittede i deres biler og ved at pode gennem særligt afskærmede luger.


Telte kan være gode nok om sommeren, men som situationen er nu, skal testcentrene fungere indtil udgangen af 2021. Det betyder flere omgange regn, rusk og lave temperaturer, og derfor skal der nogle bedre og mere permanente bygninger til.

Anders Kühnau, regionsformand (S)


- Der er naturligvis særligt stort fokus på hygiejne i testcentrene. Men det, vi alle sammen kan hjælpe med, er at overholde de velkendte råd om at holde afstand, bruge håndsprit og hoste i ærmet, understreger Anders Kühnau.

Annonce

Første center i Horsens

Håndværkere og testpersonale skal som det første sted sætte pavilloner op i Horsens. Det tager cirka to uger at opbygge og indrette testcentrene, der kommer under tag, og som vil blive åbnet i denne rækkefølge:

Uge 42: Testcenter Horsens: Langmarksvej 57, 8700 Horsens (parkering foran CASA arena).

Uge 43 Testcenter Aarhus: Tyge Søndergaards Vej 953, 8200 Aarhus N.

Uge 44: Testcenter Randers: Juventusvej 15, 8960 Randers.

Uge 45: Testcenter Holstebro: Mozartsvej 5, 7500 Holstebro (Parkeringsplads nord for Idrætscenter Vest).

Uge 45: Testcenter Viborg: Vinkelvej 20, 8800 Viborg.

Uge 46: Testcenter Silkeborg: Ansvej 98, 8600 Silkeborg.

Uge 46:Testcenter Herning: Holingknuden 2, 7400 Herning (vestlige del af P-plads).

Annonce

Sundhedshuse og testbiler

I Lemvig, Tarm, Ringkøbing, Skive, Skanderborg og Grenaa foregår test i sundhedshuse. Disse steder bliver ikke berørt.

Region Midtjylland råder udover de nye testcentre og testtilbud ved sundhedshuse også over et antal testbiler, som med kort varsel kan åbne for test, hvis smitte f.eks. spreder sig i boligområder eller blandt medarbejdere på virksomheder. Det er også testbilerne, der betjener lufthavne m.m.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

AGF For abonnenter

Bagkanten: 19-årig AGFer er gået fra ukendt til profil på fire måneder

Annonce