Annonce
Østjylland

Region Midtjylland opstiller to mobile testcentre i Hammel og Hadsten

Frem til søndag kan man blive testet for corona i Hadsten og Hammel, hvor Region Midtjylland har opstillet to mobile testcentre. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
De to testcentre vil stå i de to byer fra torsdag og frem til på søndag.

ØSTJYLLAND: Frem til søndag kan man blive testet for corona i Hadsten og Hammel. Region Midtjylland har opstillet mobile teststationer i Hammel Idrætscenter og Hadsten Kultur- og Idrætscenter, og de to testcentre vil have åbent fra ni til 16 alle dage.

De to centre kan hver lave 450 test om dagen.

Teststationerne er blevet placeret i to byer, fordi Favrskov Kommune gennem de seneste dage har ligget højt i forhold til positive test. I de seneste syv dage er 128 testet positiv i Favrskov. Incidensen pr. indbygger er 264,8 i den seneste uge, ligesom positivprocenten ligger på 4,76 procent.

Annonce

Kommunaldirektøren i Favrskov Kommune, Jan Kallestrup, glæder sig over, at det er muligt at blive testet i nærområdet.

- Det er helt afgørende, at vi hurtigt finder de personer, der er smittet med coronavirus. De mobile teststationer er et godt tilbud, som kan hjælpe os med at få stoppet smittekæderne, og det er bare med at få bestilt en tid, hvis man har symptomer på coronavirus eller har været i kontakt med nogen, der er smittet, siger Jan Kallestrup i en pressemeddelelse fra Favrskov Kommune.


De mobile teststationer er et godt tilbud, som kan hjælpe os med at få stoppet smittekæderne, og det er bare med at få bestilt en tid, hvis man har symptomer på coronavirus eller har været i kontakt med nogen, der er smittet

Jan Kallestrup


De to mobile testcentre i Hammel og Hadsten udfører de såkaldte PCR-test, som er den mest præcise testtype, der også bruges på regionens store testcentre.

Man skal være fyldt 12 år for at blive testet på de to mobileteststeder, idet personalet ikke er uddannet til at teste børn under 12.

Der kan bestilles tid til at blive testet på www.coronaprover.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Sport

Overvandt chokstart: Bears har guld i sigte efter ny sejr over Horsens

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce