Annonce
Østjylland

Region Midtjylland styrker sin covid-19 testplan

Region Midtjylland har ændret på test-planen for at imødegå den seneste udvikling i smitten med covid-19 Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Region Midtjylland har over de seneste uger akut øget antallet af både covid-19-test og teststeder. Smitteopsporing tegner til at blive en langvarig opgave, og det skal en ny fordeling af personale og testressourcer tage højde for.
Annonce

Regionen: For at være bedst muligt forberedt ændrer Region Midtjylland på den hidtidige fordeling af teststeder for coronasmitte. Målet er at teste mest, hvor der smittes flest.

Efter en stille sommer er der igen kommet større smitteudbrud af covid-19. Særligt Aarhus og Silkeborg Kommuner er i øjeblikket ramt af virus, og der er de steder et stort behov for en omgående og omfattende smitteopsporing ved test.

- Vi indstiller os på, at der længe endnu vil være et stort behov for enkel og hurtig adgang til at blive testet for coronavirus. Den opgave løfter vi takket være ledere og medarbejdere, der pukler i døgndrift - og har gjort det længe. Jeg er dybt imponeret over indsatsen, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Indtil videre fortsætter den nuværende indsats i Aarhus, hvor borgere og kommunalt ansatte kan opsøge både mobile testenheder og Testcenter Danmarks hvide telte ved Vejlby-Risskov Hallen. Testcenteret udvider indtil videre åbningstiden til kl. 20.00.

Annonce

Silkeborg

I Silkeborg fortsæter tilbuddet om at blive testet på plænen ved Kejlstrupvej 51 indtil videre, mens et nyt testcenter åbner på P-pladsen ved Søholt Idrætspark i Silkeborg. Testcenteret kommer til at tilbyde tidsbestilling via coronaprover.dk, og bliver stort set mage til de centre, der allerede findes i Aarhus, Viborg og Herning.

Derudover forbereder Region Midtjylland et testprogram for personale i Silkeborg Kommunes ansatte i hjemmepleje og på plejehjem.


Vi indstiller os på, at der længe endnu vil være et stort behov for enkel og hurtig adgang til at blive testet for coronavirus. Den opgave løfter vi takket være ledere og medarbejdere, der pukler i døgndrift - og har gjort det længe. Jeg er dybt imponeret over indsatsen.

Anders Kühnau, formand for regionsrådet i Region Midtjylland


Det er også nyt, at der i testcenteret i Silkeborg inden længe vil blive tilbudt test af borgere med symptomer og borgere, der skal testes inden behandling eller indlæggelse på hospitalet.

Annonce

Teståbent i Sundhedshusene

Ved at trække personale og materiel hjem fra nogle af sommerens stoppesteder, bliver det muligt at udvide åbningstiderne for test i sundhedshusene. I dag er der kun åbent to-tre timer hver anden dag, men fra mandag 17. august bliver sundhedshusenes åbningstider udvidet betydeligt, og man kan booke tid til test alle ugens dage i: Holstebro, Skive, Ringkøbing (dog kun hver anden dag), Lemvig (dog kun hver anden dag), Randers (hospitalet), Grenaa, Skanderborg og Horsens (hospitalet)

Annonce

Ændringer i sommerplanen

Nye teststeder og øgede åbningstider betyder, at der bliver ændret i køreplanen for de gule testbiler, som midlertidigt blandt andet har testet turister og lokale i sommerlandet.

Destinationer, der fortsat får besøg af gule testbiler: Odder, Ebeltoft, Samsø, Aarhus lufthavn og Grenaa færgehavn.

De midlertidige sommerdestinationer som fra 15. august ikke længere får besøg af testbiler er: Søndervig, Hvide Sande, Bork Havn, Brande, Thyborøn, Fur, Hjerl Hede, Gjern/Landal, Juelsminde, Fjellerup, Djurs Sommerland og Ree Park.

Alle testtilbud, adresser og åbningstider bliver løbende opdateret på www.corona.rm.dk og på www.coronaprover.dk

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

René blev tilbageholdt for ikke at gå med mundbind: Hvor går grænsen for vagternes beføjelser?

Aarhus

Århusianer ny formand for landets lærere

Annonce