Annonce
Danmark

Regionsrådsformand efter svindelsag i Vejle: Alle sygehuse tjekker systemet for huller

- Jeg er frygtelig ked af den her sag. Vi vil altid gerne have, at de penge, vi har til rådighed, bliver brugt bedst muligt. Det bliver de selvsagt ikke, når der svindles med dem. Derfor blev jeg meget, meget ked af det, da jeg hørte om sagen, siger regionsrådsformand Stephanie Lose. Arkivfoto: Michael Bager
En betroet medarbejder fra Sygehus Lillebælt har udnyttet et hul til mulig svindel i millionklassen. På tværs af Region Syddanmark vil man nu gennemgå kontrolsystemerne, lyder det fra regionrådsformanden.

Svindel: En sag om mulig svindel for op mod 1,5 millioner kroner i Sygehus Lillebælt fører til, at kontrollen skal gennemgås i Region Syddanmark.

Det fortæller regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

- Dette skal og kan ikke isoleres til Sygehus Lillebælt. Det er i høj grad vigtigt, at vi tager ved lære på tværs af hele regionens organisation. Helt konkret har sagen ført til opstramninger på Sygehus Lillebælt, og vi har videreformidlet det til resten af organisationen med henblik på at kigge systemer igennem og rette op, siger Stephanie Lose.

Sygehus Lillebælt - der omfatter sygehusene i Vejle, Kolding og Middelfart - kunne mandag eftermiddag fortælle, at sygehuset har politianmeldt en betroet medarbejder.

Avisen Danmark har talt med flere kilder og erfarer, at der er tale om sygehusets tidligere logistik- og indkøbschef. Han mistænkes for at have svindlet med sygehusets midler: Et beløb i størrelsen mellem 1 million og 1,5 millioner kroner. Penge, sygehuset vil kræve tilbagebetalt, hvis der rejses tiltale.

Stephanie Lose ønsker ikke at gå i sagens detaljer. Hun forklarer, at regionen følger op på sagen, og hun kan på nuværende tidspunkt ikke uddybe, om hospitalernes gennemgang af systemerne har ført til opdagelse af konkrete huller i systemet.

Derudover ønsker hun ikke at kommentere på, om den pågældende medarbejder har handlet med andre sygehuse i regionen.

Strammer op

Regionrådsformand Stephanie Lose mener, at Region Syddanmark gør meget for at undgå svindel med offentlige midler.

- Vores udgangspunkt er, at vi allerede gør meget. Men når vi så har en helt konkret sag, hvor en medarbejder har fundet et hjørne i et system og har udnyttet det groft, tilsyneladende sammen med andre uden for regionen, så giver det anledning til, at vi bliver nødt til at stramme op, så det ikke sker igen. Det gælder for hele regionen, siger hun.

Stephanie Lose mener også, at regionen har blik for, at stramningerne ikke skal skabe mistillid til medarbejderne og "drukne dem i enorme mængder bureaukrati".

Det var et tip fra samarbejdspartnere, som ledte Sygehus Lillebælt på sporet af sagen. Den 4. oktober politianmeldte sygehuset den tidligere betroede medarbejder. Både han og yderligere en mand fra Sjælland og en kvinde fra Fyn er sigtet i sagen.

Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce