Annonce
Aarhus

Regionsrådsformand jubler: Presset supersygehus får økonomisk håndsrækning

I slutningen af maj lavede personalet på Aarhus Universitetshospital en menneskekæde i protest mod varslede besparelser i Skejby. Foto: Jens Thaysen
Regeringen og Danske Regioner har netop præsenteret en aftale om regioners økonomi for 2020. Her blev AUH blandt andet tilgodeset.

AARHUS: Aarhus Universitetshospital kan ånde lettet op onsdag eftermiddag. I hvert fald er det pressede supersygehus i Skejby særligt tilgodeset i den nye aftale om næste års økonomi mellem Danske Regioner og regeringen.

Aftalen mellem Danske Regioner og regeringen giver Region Midtjylland 320 millioner kroner mere på budgettet i 2020 end i 2019 samt et engangsbeløb på 100 millioner kroner til flytteudgifter.

Den nye aftale giver mulighed for, at de varslede besparelser fra 2020 og frem kan udgå. Den endelige afklaring heraf afventer Regionsrådets budgetforhandlinger og vedtagelsen af budget 2020 i Region Midtjylland. - Vores nødråb er hørt. Økonomiaftalen prioriterer sundhedsvæsenet i højere grad end i de seneste år, og Region Midtjylland har med engangsbeløbet fået en særlig håndsrækning fra regeringen. Det er mit håb, at der nu kommer mere ro på for både patienter og personale, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse.

Økonomi på AUH

  • Hospitalet mangler 425 millioner kroner for at komme i balance
  • Det er aftalt, at der skal findes besparelser for 150 millioner kroner i 2019, 85 millioner kroner i 2020, 115 millioner kroner i 2021 og 75 millioner kroner i 2022.

Fortsat stram økonomi

- Jeg vil gå ind i forhandlingerne om næste års budget med det mål, at AUH undgår de besparelser, som er varslet fra 2020 og frem. Men en endelig afklaring heraf vil selvfølgelig afhænge af et budgetforlig, siger Anders Kühnau.

Selvom Aarhus Universitetshospital får ekstra midler stillet til rådighed, vil økonomien på supersygehuset fortsat være stram, lyder advarslen.

- Alt er ikke med et trylleslag blevet godt. Besparelsen på 150 millioner kroner i 2019 er uændret og kommer til at kunne mærkes også de kommende år, da nogle af de først fundne besparelser var engangsbesparelser. Men regionsrådet har nu mulighed for at give Aarhus Universitetshospital nogle økonomiske rammer, der sikrer hospitalet et godt afsæt for at etablere sig i det nye hospital og tackle den store opgave med at finde sig til rette i nye rammer og nye arbejdsgange, siger regionsrådsformanden.

Formand for Regionerne Stephanie Lose, Finansminister Nicolai Wammen og Social- og Indenrigsminister Astrid Krag stod klar til at præsentere en økonomiaftale for 2020. Foto: Philip Davali/Scanpix 2019
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Aarhus

Undrer du dig også? Hvorfor er der blå plastre på havneskulptur?

Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Annonce