Annonce
Østjylland

Regnskovsdirektør efter beskyldninger om tomme løfter: - Jeg har ingen sympati for tyveknægte

Arkivfoto: Annelene Petersen
Annonce

RANDERS: Oven på den glade nyhed om, at tre stjålne skildpadder er blevet afleveret tilbage til Randers Regnskov, er det en yderst tilfreds direktør, som Amtsavisen torsdag eftermiddag har i røret. En direktør, der dog også må forholde sig til politiets beslutning om at tilsidesætte regnskovens oprindelige løfter til offentligheden om frit lejde til skildpaddetyvene. Noget som Randers Regnskov som privat virksomhed slet ikke havde hjemmel i lovgivningen til at garantere.

På trods af garantien om frit lejde, der altså viste sig at være tomme løfter, fortæller Henrik Herold, at han er "helt på linje med politiet".

- Jeg har kun ros til alle, der har bakket os op - herunder også politiet, som virkelig har givet den en skalle, og jeg kan jo kun tro på, at det her massive pres og den store bevidsthed fra både medier og politiet har gjort, at dem, der har stjålet noget, og ikke mindst deres omgangskreds, er kommet på andre tanker, siger regnskovsdirektøren, som fortsætter:

- Jeg er en meget retskaffen borger, men der må altså være forskel på at stjæle en cykel eller en bil og så nogle levende dyr. Det nemmeste for en, der fik kolde fødder her, var at putte dyrene i en plasticpose, lukke den til og smide den i dagrenovationen, og så havde den potte været ude.

Annonce

Intet løsepengekrav

Henrik Herold mener ikke, at skildpadderne var kommet tilbage, hvis ikke der var blevet lovet frit lejde fra regnskovens side.

- Nej, det tror jeg ikke. Vi kan jo alle sammen spekulere, men det tror jeg ikke, at de var, siger han og understreger, at netop det faktum, at skildpadderne er tilbage, må være succeskriteriet.

- For de tre skildpadder og det avlsarbejde, der er med dem, har det jo været en succes. Der har den fælles indsats jo sejret, siger Herold, der er glad for, at mellemmanden har haft samvittigheden i orden:

- I min bog må jeg sige, at der er en borger, der ser det her, og som synes, det er forkert, og som ønsker at rette op på det. Og det er der så blevet. Jeg har ingen sympati med tyveknægte, den kan ligge på et meget lille sted. Dyrene er kommet tilbage, så på den side er sagen slut for os, og hvis politiets efterforskning på baggrund af de informationer, der er, gør, at man fanger tyvene, så synes jeg bare, at det er fint.

Da regnskoven for nogle år siden fik stjålet nogle aber, var der krav om løsepenge, og samme opringning havde Henrik Herold også forventet i den nyeste tyverisag.

- Jeg sad jo bare og ventede på, at nogen ville ringe og afkræve os en løsesum, men sådan noget har der jo slet ikke været. Så hvad, der lige har været incitamentet til at stjæle dem - om det bare har været ubetænksomhed eller dumhed - skal jeg ikke kunne sige, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Beboere og medarbejdere smittet: Bofællesskab for handicappede hårdt ramt af coronaen

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Aarhus For abonnenter

Kiks i kommunikationen kan udløse konflikter: - Et plejehjem i Aarhus er på ingen måder et luksushotel

AGF

Skuffet David Nielsen efter nederlag: - Vi manglede kvalitet offensivt

AGF For abonnenter

Kampen kort: VAR, frispark og generel tumult dominerede i AGFs første sæson-nederlag

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Kun AGF-defensiven ragede en smule op søndag aften

Annonce