Annonce
Rejser

Rejsebog: Jorden rundt på Nimbus-motorcykel

Annonce

Der er mange måder at rejse Jorden rundt på, men hvis man vælger at gøre det på to 70 år gamle Nimbus-motorcykler med sidevogn, skriver man sig ikke blot ind i historien, men er også sikret fuld opmærksomhed, hvor end man kommer frem.

Nordmændene Tormod Amlien og Klaus Ulvestad brugte to år på turen, som tog dem til fem kontinenter og mødet med et utal af venlige mennesker, som tilbød dem mad og logi. De tilbagelagde 75.000 kilometer med ikke så få tekniske problemer undervejs.

I år er det 100 år siden, at den første Nimbus blev fremstillet på fabrikken på Frederiksberg, og i den anledning har Danmarks Nimbus Touring fået udgivet den rigt illustrerede bog "På Nimbusmotorcykel Jorden rundt". Den er både en rejsebog og en bog om Nimbus-motorcyklere. Forfatter er Jens Jessen.

En af nordmændenes erfaringer er, at jo fattigere folk er, des større er gæstfriheden, og generelt blev de overraskede over, at dér, hvor de havde ventet en vis fjendtlighed eller distancetagen, blev de modtaget med den største varme.

Én hændelse gjorde særligt indtryk: Tormod og Klaus var kommet til Ethiopien og havde ingen penge, da hæveautomaterne ikke virkede. De blev kontaktet af en lokal, som på stedet gav de to nordmænd nogle kontanter, og siden lånte han endnu mere hos en nabo - penge, som også blev overdraget de to gennemrejsende, som selvfølgelig var meget insisterende på at sikre sig et kontonummer, de kunne betale pengene tilbage til.

Siden fandt de ud af, at beløbet, som den lokale havde foræret/lånt dem, svarede til en universitetslærers månedsløn.

Pengene kom tilbage til rette ejermand.

Bogen er på 208 sider, koster 250 kroner og kan købes hos boghandlere og på www.nimbus.dk. /thor

Hver gang nordmændene holdt pause i Afrika, samlede der sig hurtigt en stor skare af nysgerrighed, og nogle gange måtte de simpelthen sætte spærring op for at kunne få plads til at reparere motorcyklerne. Foto fra bogen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus: Fortsat lille stigning i antallet af nysmittede

Annonce