Annonce
Rejser

Rejsebog: Jorden rundt på Nimbus-motorcykel

Der er mange måder at rejse Jorden rundt på, men hvis man vælger at gøre det på to 70 år gamle Nimbus-motorcykler med sidevogn, skriver man sig ikke blot ind i historien, men er også sikret fuld opmærksomhed, hvor end man kommer frem.

Nordmændene Tormod Amlien og Klaus Ulvestad brugte to år på turen, som tog dem til fem kontinenter og mødet med et utal af venlige mennesker, som tilbød dem mad og logi. De tilbagelagde 75.000 kilometer med ikke så få tekniske problemer undervejs.

I år er det 100 år siden, at den første Nimbus blev fremstillet på fabrikken på Frederiksberg, og i den anledning har Danmarks Nimbus Touring fået udgivet den rigt illustrerede bog "På Nimbusmotorcykel Jorden rundt". Den er både en rejsebog og en bog om Nimbus-motorcyklere. Forfatter er Jens Jessen.

En af nordmændenes erfaringer er, at jo fattigere folk er, des større er gæstfriheden, og generelt blev de overraskede over, at dér, hvor de havde ventet en vis fjendtlighed eller distancetagen, blev de modtaget med den største varme.

Én hændelse gjorde særligt indtryk: Tormod og Klaus var kommet til Ethiopien og havde ingen penge, da hæveautomaterne ikke virkede. De blev kontaktet af en lokal, som på stedet gav de to nordmænd nogle kontanter, og siden lånte han endnu mere hos en nabo - penge, som også blev overdraget de to gennemrejsende, som selvfølgelig var meget insisterende på at sikre sig et kontonummer, de kunne betale pengene tilbage til.

Siden fandt de ud af, at beløbet, som den lokale havde foræret/lånt dem, svarede til en universitetslærers månedsløn.

Pengene kom tilbage til rette ejermand.

Bogen er på 208 sider, koster 250 kroner og kan købes hos boghandlere og på www.nimbus.dk. /thor

Annonce
Hver gang nordmændene holdt pause i Afrika, samlede der sig hurtigt en stor skare af nysgerrighed, og nogle gange måtte de simpelthen sætte spærring op for at kunne få plads til at reparere motorcyklerne. Foto fra bogen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Husk nu 2020

Det er blevet nytårsaften. En aften, som af mange ses som “årets aften”. En aften, hvor vi kollektivt gør status og giver en ny chance. Festen nytårsaften skal være vildere og større end den plejer at være. Og vi skal spise endnu mere mad og være endnu smukkere klædt end nogensinde før. Og så skal vi huske at gøre os nogle nytårsforsætter. Nytårsforsætter er lidt en sjov størrelse. De er blevet vores årlige “touch-base” på den personlige udvikling, som vi egentligt gerne vil tage, men ifølge statistikkerne har svært ved at indfri. Så mange af os gør som kartoffelavler Oluf Sand gør det, med sine julegaver, nemlig ønsker os det samme i år, som vi plejer at ønske os, for det nye år. Og det er jo egentligt lidt skørt, at vi bruger nytåret til at ville forbedre noget i vores liv. For dagen i dag, er jo ikke mere særlig end dagen i går. Det øjeblik, du oplever lige NU, er altid det samme. Begreber som “sidste år”, “næste år”, “2019” og “2020” - er begreber der KUN findes i den kollektive fantasi. Det eneste sted, du nogensinde kommer til at møde “morgendagen”, det er i dit hoved. Der er kun lige NU! I det lys burde det eneste ønske, vi mennesker har, være ønsket om at være tilstede i nuet. Det må, alt andet lige, være det vigtigste sted at være - hele livet. Og mon egentligt ikke, at mange af de andre ønsker vi går og har for os selv, ville “gives os i tilgift” - når vi er til stede i nuet? For i det at være tilstede i nuet byder os at være nærværende og mere mindfull. Og dermed også mindre fyldt af vores ego-styrede tanker om hvad vi; burde, kunne, skulle og må gøre. Sådan oplever jeg det i hvert fald, i min model af verden. Nytårsaften 2019 havde jeg mange overvejelser omkring. Skulle jeg rejse væk og opleve noget nyt? Eller skulle jeg blive hjemme i DK og takke ja til den ene eller den anden festlige sammenkomst? I stedet for nogle af mulighederne, valgte jeg i år noget helt andet. Nemlig at tilbringe min aften, med det menneske der kender mig allerbedst - mig selv. Jeg skal ikke noget - og jeg var kun mig selv.

Aarhus For abonnenter

Dyreforsøg: Salamanderen skal lære os at gendanne rygsøjlen

Aarhus For abonnenter

Protester og vedtægt fra 1959 lammer kommunalt trafik-projekt: Halvfærdig busholdeplads i Skåde har en uvis fremtid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];