Annonce
Østjylland

Rejsegilde på Hadstens nye brandstation: Udsigten springer lige i øjnene

Stationskoordinator John Kristensen fra Station Hadsten (i sort) glæder sig - ligesom de øvrige brandmænd i Hadsten - helt enormt til at skifte de nedslidte faciliteter på Vesselbjergvej ud med den nye brandstation på Ginneruplundvej. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Et halvt hundrede mennesker mødte fredag middag op på Ginneruplundvej i Hadsten for at fejre rejsegildet på byens nye brandstation. Og her gik det ikke ubemærket hen, at stationen kommer til at blive beriget med en aldeles fremragende udsigt.

HADSTEN: Serveringen stod traditionen tro på grillpølser og brød samt en øl eller sodavand, da Favrskov Kommune fredag inviterede til rejsegilde på Hadstens nye brandstation på Ginneruplundvej 1 i den sydlige ende af byen.

I omegnen af 50 mennesker havde i dagens anledning trodset den hårde blæst og var mødt op for at tage del i festlighederne. Heriblandt teknik- og miljødirektør i Favrskov Kommune Hans Vedel, teknik- og miljøudvalgets formand Anders G. Christensen, beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl fra Beredskab & Sikkerhed samt hovedparten af de lokale brandfolk, der er tilknyttet den nuværende brandstation på Vesselbjergvej.

- Sommeren har byggemæssigt været med os, for byggeriet er stort set gået som planlagt. Der har kun været en meget lille forsinkelse på en uges tid, fordi der blandt andet var lidt mere jord end forventet, der skulle flyttes fra selve byggegrunden, indledte Anders G. Christensen dagens tale i den del af byggeriet, der skal ende med at blive den nye brandstations garage.

- Nu står spærene her, og man kan endda se konturerne af omklædningsrum, mandskabsrum og så videre. Grunden til, at det er gået så godt, er, at der har været et rigtig godt samarbejde mellem alle de involverede parter i byggeriet, derfor skal der lyde en tak til alle jer, sagde Anders G. Christensen og remsede de håndværker- og entreprenørvirksomheder, der er tilknyttet stationsbyggeriet, op fra en ende.

- Takket være jeres gode indstilling til samarbejdet er jeg helt sikker på, at vi nok skal nå det sidste stykke, så vi kan holde en stor indvielse, når den tid kommer, bemærkede han.

Annonce
Slagter Knud Schou serverede traditionen tro ristede pølser, brød, dyppelse og syltede agurker til de mange håndværkere, brandfolk og pårørende, som fredag var mødt op til rejsegildet på Ginneruplundvej. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Kan se ud over Kollerup Gods

Den nye brandstations placering på Ginneruplundvej blev i sin tid valgt, fordi selve grunden ligger lige op ad en transformatorstation og derfor ikke er velegnet til almindeligt boligbyggeri.

Men ser man bort fra transformatorstationen i baghaven, så er der faktisk al mulig grund til at kigge ud ad vinduerne på den nye station. Herfra er der nemlig udsigt ud over Gammel Sellingvej og Lilleåen i området omkring Kollerup Gods.

- Det bliver godt at få en ny brandstation, som byder på bedre arbejdsbetingelser, så I kan fortsætte det vigtige arbejde, I har. Det skal nok blive rigtig godt. Og jeg vil sige, at der er ikke ret mange brandstationer, der har sådan en udsigt, som den I får. Faktisk kan det godt være at vi skal have kigget lidt på ejendomsværdien igen, lød det spøgefuldt fra Anders G. Christensen.

Den nye brandstation er tegnet af arkitektfirmaet Kærsgaard & Andersen. Den kommer til at bestå af 535 kvm moderne bygninger med fire garager (og mulighed for at udvide med en femte), personalerum, badefaciliteter, mødelokale, kontorer og et køkken.

Det forventes, at brandfolkene fra Beredskab & Sikkerhed vil kunne flytte ind i de nye lokaler i midten af december i år.

Den nye brandstation i Hadsten kommer til at bestå af 535 kvm moderne bygninger med fire garager, personalerum, badefaciliteter, mødelokale, kontorer og et køkken, når den står færdig til december. Foto: Pia Pagaard M. Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

40-årig anholdt efter skuddrama: Mistænkt for at have spillet en rolle ved Paludan-demonstration

Aarhus

Gratis blåmuslinger til alle: Clausens Fiskehandel klar med 1 ton stor gave

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce