Annonce
Sport

Rejser coronaen med på træningslejren som blind passager? En test i lufthavnen kan sende Randers FC i problemer

Randers FC har før været i Belek for finpudse vinterformen. Her ses Björn Kopplin på en tidligere tur til Tyrkiet. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Corona-udfordringer og rejserestriktioner får ikke Randers FC til at overveje aflysning af turen til tyrkiske Belek i begyndelsen af februar. En stikprøvetest i lufthavnen kan ende i kaos, men den risiko er de villige til at rejse med i den kronjyske lejr.

Fodbold: Tyrkiet er hvert år et turistmål for mange danskere, men i en tid med corona kræver selv de mest gængse destinationer en tur på Udenrigsministeriets hjemmeside for at tjekke de lokale indrejserestriktioner.

En ny praksis for turister, og en ny virkelighed for de fodboldklubber, der i massevis søger til tyrkiske Belek i vintermånederne for at komme til varmere klima og bedre fodboldbaner.

Randers FC er blandt de danske klubber, der flere gange har foretrukket Tyrkiet som træningslejrens vinterdestination, og trods en ny coronabølge over Europa overvejer klubben ikke at aflyse.

Annonce

- Som situationen er nu, tager vi afsted, og det er vi helt trygge ved. Vi er gode til at lave den lukkede boble, der skal til, og det har vi også mulighed for på hotellet i Belek, så det er jeg ikke bekymret for. Men selvfølgelig følger vi nøje udvikingen her i landet og i Tyrkiet, fortæller Randers FC-sportsdirektør, Søren Pedersen.

Aflysning i Sønderjyske

Hos Superligakonkurrenterne i Sønderjyske har de en anden vurdering af situationen, og derfor aflyste de tidligere på ugen deres planlagte tur til Tyrkiet.

De skulle have været i Belek i omtrent samme periode som Randers FC, men sønderjyderne har vurderet coronaens uforudsigelig for risikabel at rejse med og har dermed flyttet træningslejren til Vildbjerg lidt udenfor Herning.

Der er dog adskillige andre danske klubber, der stadig har et ophold i Belek i kalenderen. Fra Superligaen er det OB og Vejle, mens også en række klubber fra landets næstbedste række forventer at rejse til Belek.

For et år siden var corona-pandemien netop årsag til, at Randers FC valgte at droppe et udlandsophold i vinteropstarten, men ifølge Søren Pedersen har endnu et år med virussen iblandt os, gjort det nemmere at navigere på den forsvarlig måde.

- Vi ved noget mere om corona nu end for et år siden, men hvis der kommer anbefalinger, som fraråder rejser til Tyrkiet, er situationen en anden. Det skal selvfølgelig være sikkerhedsmæssigt forsvarligt, men smitterisikoen herhjemme må jo også siges at være høj, fortæller Søren Pedersen.

Annonce

Spænding i lufthavnen

I Udenrigsministeriets rejseregler findes intet, som forhindrer rejser til Tyrkiet. Folk med et gyldigt corona-pas eller en negativ PCR-test indenfor 72 timer inden indrejse kan frit rejse til landet.

Indrejserestriktioner Tyrkiet

Rejsende til Tyrkiet fra Danmark skal uanset rejseform – fly, færge, bil eller bus - fremvise et af følgende dokumenter:

- Officiel dokumentation for færdigvaccination. Det vil sige, at der er gået mindst 14 dage siden 2. vaccination.

- Officiel dokumentation for tidligere smitte med Covid-19. Gyldighedsperioden er 28-180 dage. Det vil sige, at indrejse kan ske fra dag 28 til 6 måneder (180 dage) efter testdatoen.

- Negativ PCR-test udført indenfor 72 timer før indrejse.

- Negativ antigentest (hurtigtest) udført indenfor 48 før indrejse.

Der kan dog opstå en situation i den tyrkiske lufthavn, som kan ende med at sende træningslejren i corona-kaos. Man kan nemlig blive tilfældigt udvalgt til en PCR-test.

Efter prøvetagningen i lufthavnen får den rejsende lov at fortsætte til rejsemålet, men skulle testen vise sig at være positiv, vil den smittede samt nære kontakter blive pålagt 14 dages isolationskarantæne på en selvvalgt adresse.

- Vi er bekendt med risikoen, men vi tester lige inden, at vi tager afsted, så det vil undre mig meget, hvis vi kan blive testet positive i lufthavnen. Vi skal i hvert fald være yderst uheldige, fastslår Søren Pedersen.

Men hvis en fra Randers FC bliver prikket ud og tester positiv i lufthavnen i Tyrkiet, er I så sikre på, at I ikke alle sammen defineres som nære kontakter efter bustur og flyrejse?

- Jeg er ikke 100 procent klar over, hvordan de definerer en nær kontakt i Tyrkiet, men jeg ved, hvordan vi definerer det i Danmark, og det er jeg helt tryg ved, lyder det.

Annonce

Satser på fuldt hold

Alle i Randers FC-truppen og den øvrige stab er vaccinerede, men det er som bekendt ikke en garanti mod smitte.

Udbryder der smitte i Randers FC-truppen kort før afrejse, kan der opstå problemer i at få alle med på turen, men den tid, den bekymring.

- Vi håber, at vi kan få alle med, og kan vi ikke det, så finder vi den bedst mulige løsning, lyder det fra Søren Pedersen.

Randers FC har tegnet alle nødvendige forsikringer i forhold til corona-situationen, så der er mulighed for økonomisk kompensation, hvis turen mod forventning ikke kan gennemføres.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Vild udvikling: Smittetallet fortsætter himmelflugten

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Kultur

Museernes Oscar: Aarhus-museum er nomineret til fornem pris efter to års knoklen med ny udstilling

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Sport

Nordmand erstatter nordmand i Aarhus United: Forstærker med forsvarende dansk mester

Aarhus

Serverede guldstøv, candyfloss og glimmer: Populær gourmet-restaurant drejer nøglen om

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Aarhus

Politiet søger vidner til helt umotiveret overfald i Gellerup: Højtråbende og aggressiv mand angreb kvinde

Navne For abonnenter

Farvel til en elsket overlæge: Man kan ikke sige noget skidt om Ole Helmig

AGF

Dyrere end forventet: Aarhus Kommune smider 150 millioner kroner ekstra i nyt stadion

Annonce