Annonce
Aarhus

Rekord på Kattegat: For 10. år i træk sendte Molslinjen flere passagerer mellem Aarhus og Odden

Næsten 3,5 millioner passagerer krydsede sidste år Kattegat i Molslinljens færger. Arkivfoto: Kim Haugaard
Molslinjen satte flere rekorder i 2019. Flere afgange gav både flere passagerer og flere biler med rederiets færger.
Annonce

AARHUS: Allerede 6. december sidste år stod det klart, at Molslinjens passagerrekord fra 2018 ville blive slået, da rederiet med afgangen klokken 19.45 kunne meddele, at passager nummer 3.225.572 var med færgen, hvilket var en mere, end den tidligere rekord fra året før.

Nu har Molslinjen offentliggjort passagertallene for 2019. De viser, at 3.492.698 passagerer sejlede med rederiets færger, hvilket er en stigning på 8,3 procent i forhold til året før.

Også antallet af personbiler, der krydsede Kattegat på Molslinjens færger, steg. 1.351.558 personbiler blev fragtet mellem Jylland og Sjælland - en stigning på 5,3 procent i forhold til 2018.

Det er 10. år i træk, at hurtigfærgerne viser fremgang.

- Det viser, at vores koncept er rigtigt og langtidsholdbart, siger Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen.

Molslinjen færgede 1.351.558 personbiler mellem Aarhus og Sjællands Odde i 2019. Arkivfoto: Jens Thaysen
Annonce

Fire hurtigfærger på Kattegat samtidigt

Molslinjen sejlede også flere afgange i 2019 end nogensinde før. 7.640 afgange blev det til mellem Jylland og Sjælland – 122 flere afgange end året før.

En del af de ekstra afgange var i forbindelse med juletrafikken, hvor Molslinjen for første gang nogensinde have fire hurtigfærger på Kattegat samtidigt.

Netop fokus på frekvens er en af forklaringerne på Molslinjens konstante fremgang.

- Det giver vores gæster den ønskede fleksibilitet, så de kan rejse, når de vil. Der er aldrig særligt længe til den næste færge, siger Carsten Jensen.

2020 ser ud til at kunne levere endnu en rekord hos Molslinjen. Rederiet har nemlig planlagt at sejle endnu flere afgang i forhold til i år - i alt 7.964 afgange er der udsigt til. Blandt andet er kapaciteten øget i januar og februar i forhold til året før. Om det så kaster endnu en passagerrekord af sig, kan kun tiden vise.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Aarhus For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce