Annonce
Erhverv

Rekordauktion: 2000 musikfans bød på 4Sounds instrumenter

Masser af instrumenter skiftede hænder søndag, da Auktionshuset Dab holdt auktion over musikbutikken 4Sounds konkursbo. Her foto fra beigtigelsen af instrumenterne. Foto: Jens Thaysen
Onlineauktionen over 4Sounds konkursinstrumenter blev et tilløbsstykke for auktionshuset bag.

AARHUS: Det spillede for både Auktionshuset Dab og de kunder, der over en onlineauktion bød på alskens guitarer og klaverer fra konkursboet efter musikbutikkerne 4Sound, der også var repræsenteret i Aarhus.

Blandt andet 1200 guitarer blev solgt online på auktionen søndag, da Auktionshuset Dab i Hasselager satte rekord.

- Vi har med sammenlagt 2000 kunder på søndagens auktioner sat rekord. Vi har cirka tredoblet antallet af kunder fra vores auktion med legetøj fra Top Toy sidste år, da omkring 500-600 kunder meldte sig. Cirka 500 forskellige kunder endte med at købe søndag. Blandt dem var flere kendte musikere, og blandt andet en brugt Fender-guitar fra 1966 blev solgt, siger Sune Gunder, der er forretningsudvikler hos Auktionshuset Dab.

Søndagens auktion var over 4Sounds instrumenter. Senere laves en auktion over computere med mere fra konkursboet.

- Vi ved ikke helt præcis, hvad den store interesse for auktionen skyldes, men der er ingen tvivl om, at mange mennesker havde et specielt forhold til 4Sound. Det var den sidste forretning af sin art i Danmark. Nu skal musikerne - dem der spiller i fritiden og de professionelle - til Tyskland for at prøve deres instrumenter af. Vi har haft mange kunder, der sagde, at 4Sound var så hyggeligt et sted at komme. Folk kunne sidde der i flere timer og prøve deres instrumenter, siger Sune Gunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus

Nye patienter i isolation: Danskere testes for coronavirus i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce