Annonce
Navne

Rekordhøj stemmeprocent og mange nye ansigter hos Aura

Afgående formand Allan Werk og adm. direktør Carsten Höegh Christiansen er godt tilfredse med resultatet er repræsentantskabsmøde. PR-foto
Alle de opstillede kvinder kom ind i repræsentantskabet, der nu skal arbejde med den nye strategi.
Annonce

Odder: Valget til Aura Energis repræsentantskab er overstået, og navnene på de 98 medlemmer, der fra 15. december 2020 og fire år frem udgør energikoncernens øverste myndighed, ligger nu klar.

Det nye repræsentantskab betyder et goddag til 35 nye ansigter, og dermed er mere end en tredjedel af repræsentantskabet nyvalgt, hvilket glæder den afgående formand Allan Werk, der selv stopper efter mere end 20 år som medlem af repræsentantskabet og formand siden 2006.

- Vi har oplevet en stor interesse for vores koncern i forbindelse med repræsentantskabsvalget, og jeg glæder mig over, at vi har fået mange nye navne ind. Det er altid sundt for et demokratisk valgt forum, at der sker en vis udskiftning hen ad vejen, og jeg noterer mig, at der er mange spændende mennesker og brugbare kompetencer i det nye repræsentantskab, siger Allan Werk i en pressemeddelelse.

Annonce

Stor tilgang af kvinder

Mange af de nye repræsentantskabsmedlemmer er kvinder, og i det hele taget har valget denne gang tiltrukket flere kvinder. Således blev alle 17 opstillede kvinder valgt ind - i flere valgområder som markante stemmeslugere.

- Det er meget glædeligt, at vi i vores nye repræsentantskab har fået valgt 17 kvinder ind, mod syv i det nuværende repræsentantskab. Dermed får vi en væsentligt bedre fordeling af kønnene end tidligere. Det er et markant positivt skridt i retning af øget diversitet i vores politiske bagland, understreger Allan Werk, Der desuden kan glæde sig over en høj stemmeprocent.

Repræsentantskabet er sammensat af andelshavere fra syv valgområder, og i fem af de syv valgområder var der kampvalg, mens der var fredsvalg i de sidste to. Alligevel blev stemmeprocenten rekordhøj med 13,0% mod 12,4% ved sidste valg.

Annonce

Bæredygtighed i centrum

Aura Energi har mere end 108.000 andelshavere i det østjyske, og det har været tydeligt, at der denne gang har været fokus på den grønne omstilling og bæredygtighed i kandidaternes motivation for at stille op.

- Det passer rigtig godt på en række af de strategiske opgaver, vi står med, hvor vi skal facilitere og sikre den grønne omstilling i Østjylland bedst muligt og økonomisk rigtigt, og hvor vi investerer væsentligt i bæredygtige løsninger og vedvarende energi, siger adm. direktør Carsten Höegh Christiansen.

Det nye repræsentantskab samles første gang 15. december, hvor første opgave bliver at vælge en ny bestyrelse, og allerede i løbet af det næste års tid skal bestyrelsen vedtage en ny strategi for Aura Energi.

Et overblik over der nye repræsentantskab for AURA Energi kan findes her: www.aura.dk/valg2020

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Forskerne følger os: Vi er på nippet til at slække på forsigtigheden

Aarhus

Drastisk fald i antal nye corona-smittede: Aarhus er under magisk grænse

Debat

Genåbn de små butikker: Er det bedre, at folk står som sild i en tønde i Bilka?

Annonce