Annonce
Aarhus

Rekordhandel: Vestas' hovedkvarter i Aarhus solgt

Vestas hovedkvarter på Hedeager 44 i Aarhus er solgt igen. Arkivfoto: Scanpix

For anden gang på to år skifter erhvervsejendom i det nordlige Aarhus hænder.

AARHUS: En af de største danske handler inden for erhvervsejendomme.

Sådan beskrives handlen, der sender Vestas' hovedkvarter i Skejby, i hænderne på nye ejere for en pris mellem 850 og 900 millioner kroner.

Det er pensionskasserne DIP og JØP, der har erhvervet kontorejendommene på cirka 60.000 kvadratmeter, som ligger på Hedeager 42 og 44.

Den ene ejendom er i dag fuldt udlejet til hovedkontor for Vestas. Den anden bliver i dag brugt af flere lejere, herunder Vestas, Alm. Brand, Cloudeon og Roku Denmark.

- For os handler det om at sikre medlemmerne gode stabile afkast på deres pensioner i mange år frem. I en tid, hvor de globale aktiemarkeder er udfordret, viser ejendomsmarkedet sig anderledes stabilt. Vores ejendomsportefølje har givet tocifrede afkast det seneste år, forklarer investeringsdirektør Mikkel Svenstrup.

DIP og JØP har investeringer for 12 milliarder kroner i ejendomme, og begge planlægger at udvide porteføljen markant de kommende år.

De to sælgere, Sampension Liv og Solstra Capital Partners, købte hovedkvarteret af Vestas selv i starten af 2017 for 732 millioner kroner.

Annonce

Ejendommene


  • De to ejendomme ligger på Hedeager 42 og 44 i Skejby Business Park
  • Bygningerne blev er blevet opført i perioden 2008-10 og 2012
  • Ejendommene vil fremover blive forvaltet af Fokus Asset Management
  • Handlen er på mellem 850 og 900 millioner kroner
De er to ejendomme på Hedeager 42 og 44 i Skejby Business Park, der er omfattet af handlen. Pressefoto

Flere opkøb på vej

- Vi planlægger at øge porteføljen af erhvervsejendomme. For få måneder siden købte vi Telenors hovedkontor i København SV, og nu har vi anskaffet os nogle meget attraktive ejendomme i Aarhus-området, og det bliver ikke det sidste opkøb. Over de næste år vil vi øge vores ejendomsportefølje med op til 50 procent, siger investeringsdirektør Mikkel Svenstrup.

Tilsammen har de to pensionskasser cirka 120 milliarder kroner under forvaltning og mere end 92.000 medlemmer.

Vestas' bygning på Hedeager var den første bygning i Norden, der blev LEED-certificeret i den bedste kategori »Platin«, da den stod færdig i 2011. Kun 150 andre bygninger i verden havde på det tidspunkt fået samme certifikat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce