Annonce
Aarhus

Rekordhandel: Vestas' hovedkvarter i Aarhus solgt

Vestas hovedkvarter på Hedeager 44 i Aarhus er solgt igen. Arkivfoto: Scanpix

For anden gang på to år skifter erhvervsejendom i det nordlige Aarhus hænder.

AARHUS: En af de største danske handler inden for erhvervsejendomme.

Sådan beskrives handlen, der sender Vestas' hovedkvarter i Skejby, i hænderne på nye ejere for en pris mellem 850 og 900 millioner kroner.

Det er pensionskasserne DIP og JØP, der har erhvervet kontorejendommene på cirka 60.000 kvadratmeter, som ligger på Hedeager 42 og 44.

Den ene ejendom er i dag fuldt udlejet til hovedkontor for Vestas. Den anden bliver i dag brugt af flere lejere, herunder Vestas, Alm. Brand, Cloudeon og Roku Denmark.

- For os handler det om at sikre medlemmerne gode stabile afkast på deres pensioner i mange år frem. I en tid, hvor de globale aktiemarkeder er udfordret, viser ejendomsmarkedet sig anderledes stabilt. Vores ejendomsportefølje har givet tocifrede afkast det seneste år, forklarer investeringsdirektør Mikkel Svenstrup.

DIP og JØP har investeringer for 12 milliarder kroner i ejendomme, og begge planlægger at udvide porteføljen markant de kommende år.

De to sælgere, Sampension Liv og Solstra Capital Partners, købte hovedkvarteret af Vestas selv i starten af 2017 for 732 millioner kroner.

Annonce

Ejendommene


  • De to ejendomme ligger på Hedeager 42 og 44 i Skejby Business Park
  • Bygningerne blev er blevet opført i perioden 2008-10 og 2012
  • Ejendommene vil fremover blive forvaltet af Fokus Asset Management
  • Handlen er på mellem 850 og 900 millioner kroner
De er to ejendomme på Hedeager 42 og 44 i Skejby Business Park, der er omfattet af handlen. Pressefoto

Flere opkøb på vej

- Vi planlægger at øge porteføljen af erhvervsejendomme. For få måneder siden købte vi Telenors hovedkontor i København SV, og nu har vi anskaffet os nogle meget attraktive ejendomme i Aarhus-området, og det bliver ikke det sidste opkøb. Over de næste år vil vi øge vores ejendomsportefølje med op til 50 procent, siger investeringsdirektør Mikkel Svenstrup.

Tilsammen har de to pensionskasser cirka 120 milliarder kroner under forvaltning og mere end 92.000 medlemmer.

Vestas' bygning på Hedeager var den første bygning i Norden, der blev LEED-certificeret i den bedste kategori »Platin«, da den stod færdig i 2011. Kun 150 andre bygninger i verden havde på det tidspunkt fået samme certifikat.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Drenge bliver ladt i stikken

Hverken stat eller region vil tage ansvaret og give hpv-vaccine til alle drengebørn, der er fyldt 12 år senest 1. juli 2019. De bliver ladt i stikken, og de får ikke den samme mulighed for vaccine som alle andre drenge og piger. I forbindelse med årets budget i Favrskov Kommune fremsatte Venstre derfor et forslag om at tilbyde hpv-vaccine til netop den gruppe drenge. Det ærgrer mig, at flertallet i byrådet ikke vil tage ansvaret og tilbyde denne lille gruppe af drenge de samme muligheder for vaccine som alle andre. En vaccine, der forebygger den smitsomme hpv-virus, der er årsag til flere kræftformer hos både mænd og kvinder. Argumenterne og årsagen til, at forslaget ikke er med, er åbenlys kassetænkning, hvor man fokuserer på, hvem der skal betale, i stedet for, hvad der er bedst for borgerne. Jeg er sikker på, at de familier, der vil tage imod dette tilbud, ikke bekymrer sig om, om det er stat, region eller kommune, der betaler. De vil prise sig lykkelige for at få tilbuddet om vaccinen. Det er for mig helt uforståeligt, at forslaget ikke har fundet vej og er med i budgettet. Forebyggelse er altid bedre end helbredelse. Hvis forslaget ikke kommer med i det endelige budget efter høringsfasen, kommer det til at gå ud over en lille specifik gruppe af drenge. De kommer til at få højere risiko for at få den mest udbredte seksuelt overførte infektion. De udgør derfor en ekstra risiko for at give infektionen videre og efterfølgende udvikle hpv-relateret kræft og kønsvorter. Byrådet i Favrskov har alle muligheder for at sikre disse drenge samme sundhed og velfærd som alle andre. For mig er det lokalpolitik i den fineste form, at vi selv bestemmer lokalt, hvad der er sundhed og velfærd for vores borgere i Favrskov. Når hverken stat eller region vil tage ansvaret, så kan byrådet godt gøre det. Ved at lade denne lille gruppe af drenge i stikken er sundhed ikke for alle, men det afhænger af alder og økonomi. Det er ikke rimeligt. Jeg har fået flere reaktioner på Venstres forslag, og det, der står klarest i min hukommelse, er en mor, jeg har talt med. Hun har to drenge på hver sin side af skæringsdatoen 1. juli 2019. Hun kan sende sin ene dreng til en betalt vaccination og vide, at han er vaccineret mod kønsvorter og visse former for hpv-relaterede kræftformer senere i livet. Den anden dreng må hun lade blive hjemme. Hun har desværre ikke økonomi til at betale for vaccinationen til ham. Et forfærdeligt dilemma for en mor, der vil det bedste for sine børn. Det er en helt unik mulighed for byrådet i Favrskov for at vise ansvar og være forgangskommune og sikre alle drengene i Favrskov denne forebyggende vaccine, så der ikke er nogen, der senere i livet skal rammes af specifikke kræftformer. De ressourcestærke familier skal nok få deres børn vaccineret. Det er en skævvridning, hvis ikke vi kan hjælpe dem med færrest ressourcer. Sundhed skal være for alle, uanset køn, alder og økonomi. Forebyggelse er bedre end helbredelse.

Annonce