Annonce
Aarhus

Rekordsalg af byggefelter sikrer millionbeløb til at gøre  Aarhus Ø grønnere

Køberen af de to byggefelter vil bygge to karrébebyggelser med mere end 300 boliger. Foto: Aarhus Kommune
Salget af to byggefelter ved indgangen til Indre Aarhus Ø har indbragt væsentligt mere end Teknik og Miljø havde forventet. De ekstra penge øremærkes til at gøre området mere grønt.

AARHUS: Et markant bedre salg af to byggefelter på Aarhus Ø kommer til at give en grønt effekt på bydelen.

Det fortæller Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Det er en betinget købsaftale med Prime Office A/S, som har budt på felterne, der indbringer kommunen væsentligt mere end Teknik og Miljø havde forventet. Derfor har rådmand Bünyamin Simsek valgt at øremærke de ekstra midler til mere grønt og blåt i den nye bydel. Et forslag, han har fået politisk tilslutning til i byrådet.

Annonce


Aarhus Ø er vores visitkort fra vandsiden, og det giver rigtig god mening, at området får flere grønne oaser til beboere og besøgende.

Bünyamin Simsek


Der er tale om et større tocifret millionbeløb, der nu sikrer en grønnere og mere rekreativ bydel.

- Jeg er glad for, at jeg har fået byrådets opbakning til, at provenuet bliver brugt på at gøre byen grønnere. Aarhus Ø er vores visitkort fra vandsiden, og det giver rigtig god mening, at området får flere grønne oaser til beboere og besøgende. Det underbygger også den udviklingsplan, som vi sammen med borgerne har lagt for Indre Aarhus Ø, siger rådmand Bünyamin Simsek.

300 nye boliger

De to solgte byggefelter ligger lige ved indgangen til Aarhus Ø og er placeret mellem Kystvejen og Bernhardt Jensens Boulevard. Her har køberen Prime Office A/S planer om at bygge to karrébebyggelser, som forventes at rumme mere end 300 nye boliger.

De ekstra penge fra salget af de to byggefelter bliver øremærket til at gøre området mere grønt og rekreativt. Foto: Aarhus Kommune

Det har været vigtigt for kommunen, at byggeriet realiserer byrådets udviklingsplan for området. Stueetagen i byggeriet får således en levende stueetage med butikker og fællesfunktioner, der skal give aktivitet og liv på gadeplan. Samtidig kommer byggeriet til at tilbyde en række forskellige boligtyper og størrelser, hvilket betyder, at 30 procent af boligerne bliver egnet for familier.

Det har været vigtigt for Aarhus Kommune, at stueetagen af byggeriet skulle give liv og aktivitet på gadeplan. Foto: Aarhus Kommune

Teknik og Miljø går nu i gang med at udarbejde en lokalplan og det forventes, at byggeriet kan gå i gang i 2023.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Annonce