Annoncørbetalt indhold

Rekordtidlig åbning giver travlhed hos Tivoli Friheden

Direktør Henrik Ragborg Olsen og Tivoli Friheden investerer 15 millioner kroner i nye tiltag i denne sæson. Foto: Søren Eibye Svenstrup

Allerede 29. marts slår Tivoli Friheden dørene op til sæsonen, og dermed er der lagt op til den længste sæson nogensinde med den tidlige åbning og i alt 145 dage i 2018. Den tidlige start betyder travlhed for personalet i Friheden, som knokler før åbningen.

Annonce

Håndværkerne hamrer, borer og skruer. Gartnerne ordner bede, så blomsterne kan blive plantet ud. Selvom der er tomt for gæsterne endnu, så summer det af liv hos Tivoli Friheden i Aarhus. For Friheden er snart klar til en ny sæson. En sæson som åbner usædvanligt tidligt - skærtorsdag 29. marts kan man igen besøge den smukke have og få en stor og sjov oplevelse.

- Hvis det er muligt, så åbner vi til påske, men nogen gange falder påsken så tidligt, at det ikke er muligt. I år kunne det lige præcis lade sig gøre, og det er vi glade for. Så vi glæder os til at være en af de sikre forårsbebudere. Det er en kold og våd omgang at få Tivoli til at tage sig godt ud til de første gæster. Vi har travlt, men vi når det, og vi glæder os, siger direktør Henrik Ragborg Olsen.

Og især vejret kan drille forberedelserne for at få haven til at stå snorlige før åbningen. Men Friheden bliver klar trods den drilske, sibiriske kulde, lover direktøren.

- Den meget kolde og snetunge afslutning på vinteren har drillet en del, særligt når vi har måtte bruge det meste af januar på at rydde op efter jul i Friheden. Faktisk har vi ikke mere end et par måneder, hvor vi kan lægge al kraft i renoveringer, nybygninger og klargøring til den nye sæson. Vi kan heldigvis se, at nattefrosten netop i disse dage slipper sit tag i Tivoli, så det kan lykkes at blive klar, selvom det til tider ser lidt kaotisk ud mange steder, siger Henrik Ragborg Olsen.

Sidste år kunne Tivoli Friheden glæde sig over en rekord på 563.000 besøgene i løbet af sæsonen, og forhåbningen er at nå op på samme niveau i denne sæson, og derfor har Friheden også investeret i at gøre oplevelsen i parken endnu bedre.

- Til den nye sæson er der lagt rigtig meget energi i at hæve kvaliteten overalt i parken. Faktisk bruger vi 15 mio. kr. på det formål lige nu. Ikke mindst bygger vi nye toiletfaciliteter nede ved scenen, hvor kapaciteten har været alt for lille og af dårlig kvalitet. Det gør vi nu noget ved, og det vil ikke mindst gæsterne til Fed Fredag blive glade for, siger direktøren.

Og parkens gæster skal også i fremtiden forvente flere investeringer. Forudsætningen for det er den store opbakning og de gode besøgstal, som Tivoli Friheden havde i 2017.

- Mange gæster betyder også en god økonomi, og dermed muligheder for at blive ved med at investere i nye unikke oplevelser i fremtiden. Så der er lagt op til en spændende udvikling også de kommende år siger Henrik Ragborg Olsen.

De seneste investeringer gør det blandt andet muligt for to personer at springe tandemspring fra Skytowers 47 meter højde, og til efteråret kommer en svævebane fra tårnet, der løber ud i to forskellige retninger, ligesom der også skal investeres i en ny småbørnslegeplads.

Den travle tid

For Frihedens gartner Martin Vang er perioden inden sæsonstart også meget speciel. De tre fuldtidsansatte gartnere i parken har nemlig kun fra januar og til påske til forberede og gøre klar til en hel sæson, og når så vejr og vind driller, kan det være en opgave at blive klar. Martin Vang har været ansat i 18 år, og denne er den tidligste sæsonstart, han har oplevet.

Perioden efter nytår og frem til åbningen i påsken er den tid på året, hvor Tivoli Friheden kan få parken optimeret og gjort klar, og derfor har vinteren også været en fjende i år.

- Perioden fra januar til påske er den, der skaber hele fundamentet for resten af sæsonen. Der er ting, som vi må udskyde på grund af vejret, for at vi kan beholde kvaliteten. Sådan er det også for vores planteopgaver. Vi vil gerne have flere blomster, men vi har en begrænsning i nattefrosten i forhold til, hvad vi kan plante. Vi holder øje med DMI hele tiden og får planterne ud på det helt rigtige tidspunkt, forklarer Martin Vang.

Hans arbejde lige nu op til sæsonstart handler om beplantning, opsætning, malerarbejde og rengøring af parken. Fire dage før åbningen kommer også 1000 kvadratmeter rullegræs, som skal lægges foran scenen i parken, så der er travlt for Martin Vang og resten af parkens personale. Men han understreger, at det er både er sjovt og udfordrende at få parken klar til sæsonen.

Og til trods for det drilske vejr tør han godt love en flot og indbydende park til de allerførste gæster. Derfor håber han også på en del sol og gerne 10 graders varme frem mod åbningen, men en regnbyge vil heller ikke være dårlig for gartnernes arbejde, da jorden mange steder er tør.

- Som gæst vil man se en park, som fremstår ren, pæn og velfriseret, men med få farver. Alle vores blomsterbede, som plejer at komme med farve nu, er 14 dage bagefter. Vinteren har været hård, og det sætter tingene tilbage. Vi sætter blomsterkummer ud for at give parken farver. Vi mangler lige toppen af farveskalaen på blomsterne, og det kompenserer vi for med kummerne, siger Martin Vang, som forud ser nogle lange arbejdsdage frem mod Skærtorsdag for at få Friheden helt klar til åbning.

Denne artikel er sponsoreret af Tivoli Friheden, som sætter fokus på årets sæson.

FAKTA

Sidste sæson slog Tivoli Friheden publikumsrekord med mere end 563.000 besøgende, og i år kan parken skrive den længste sæson i kalenderen nogensinde, da første åbningsdag er Skærtorsdag 29.marts, og Tivoli Friheden holder åbent i hele 145 dage i løbet af 2018.Den 20. april slår Christopher tonen an, når han starter den første ud af 21 Fed Fredag-koncerter. Resten af sommeren kan besøgende svinge med til rytmerne fra blandt andre The Minds of 99, Mads Langer, Scarlet Pleasure, L.O.C. og mange flere. Sidste år sang hele 155.000 besøgende med på de mange hits i parken.

Direktør Henrik Ragborg Olsen kan i år åbne Friheden i hele 145 dage i løbet af sæsonen. Det er ny rekord. Foto: Søren Eibye Svenstrup

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.