Annonce
Aarhus

Rekreativt åndehul ved Tangkrogen: Marselisborg får ny og blå havnepromenade

Foto: Jens Thaysen. Illustration: Den Blå Promenade
Takket være en milliondonation fra Salling Fondene får Marselisborg Lystbådehavn et nyt rekreativt åndehul kaldt Den Blå Promenade.
Annonce

AARHUS: Byen og bugten skal bindes tættere sammen, og det skal en ny promenade i området omkring Tangkrogen og Marselisborg Lystbådehavn sørge for.

Torsdag eftermiddag løftede Karin Salling sløret for projektet og en donation på 15 millioner kroner fra Salling Fondene.

- Den nye havnepromenade på Marselisborg Havn er et flot projekt, der vil være til store glæde for rigtig mange århusianere, hvor vandet og det at være tæt på naturen har en særlig plads hos mange som følge af Aarhus’ beliggenhed. Støtten til projektet passer således rigtig godt til Salling Fondenes formål om at skabe oplevelser og fællesskab i hverdagen, siger hun i en pressemeddelelse.

Annonce

Tangkrogen og havnen i samspil

"Den Blå Promenade" hedder projektet, som er en fire meter bred promenade langs stykket, hvor Tangkrogen og havnen mødes.

Formålet er at skabe et attraktivt åndehul, hvor man kan nyde den smukke natur og de mange muligheder for at opholde sig på et sted med masser af oplevelser. Den Blå Promenade åbner op for adgang fra Tangkrogens stier ud til Marselisborg Lystbådehavn.

Ideen til projektet kommer fra Marselisborg Lystbådehavn.

- Det har været en grundlæggende vision at gøre op med tidligere tiders tankegang om lukkethed og isolering i de danske havne. I stedet vil vi skabe nogle rammer, der tilgodeser og inviterer så mange brugere ind som muligt. Vi vil bruge strækningen mellem havnen og Tangkrogen til at skabe tematiske platforme, der afsøger mulighederne for udvikling af spændingsfelter mellem vandet og byen, siger Thomas Fog, havnechef i Marselisborg Lystbådehavn, i meddelelsen.

Den Blå Promenade forventes at være klar til de første besøgende i 2020. Området, der strækker sig langs hele den vestlige side af havnen, bliver gjort tilgængeligt for alle og suppleres med otte nedslagspunkter som for eksempel ”Havnetorvet” – et maritimt mødested og ”Tidevandshaven” – duftende og spiselige vandhaver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Farligt vejr-vagt ønskes

Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Aarhus For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce